Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jablonec v ligové předehrávce rozdrtil Hradec Králové 4:0

Fotbalisté Jablonce porazili Hradec Králové vysoko 4:0. Ve 33. minutě otevřel skóre svou první soutěžní brankou v dresu Baumitu Slovák Ján Greguš a zbylé tři góly přidal favorit v posledních třinácti minutách. Nejprve se premiérově za Jablonec trefil i střídající Lukáš Masopust, pak se radoval Filip Novák a skóre uzavřel opět Greguš.

Jablonec si připsal třetí výhru po sobě, udržel jarní ligovou neporazitelnost a minimálně do soboty se přiblížil k druhé Spartě na jeden bod. Hradec naopak potřetí za sebou prohrál bez vstřelené branky a zůstal předposlední.

Zápas překvapivě začali aktivněji hosté a hned po minutě mohli udeřit, ale Trubačovu střelu vyrazil gólman Hrubý. Jablonečtí se podobně jako v předchozích dvou duelech v úvodu první půle nemohli dostat do tempa a poprvé zahrozili až po čtvrthodině Kopicovou přízemní střelou.

Pak chytil Benešovu hlavičku brankář Koubek a vzápětí Mingazov mířil vedle. Ve 33. minutě už ale Severočeši vedli. Kopicův střílený centr nešťastně srazil Chleboun přímo před nabíhajícího Greguše a ten doklepl míč do sítě. Připsal si premiérovou soutěžní branku v jabloneckém dresu.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí. V 49. minutě našel Mingazov křížným centrem Kopice, který ale trefil jen brankáře Koubka. "Votroci" se ovšem nechtěli smířit s porážkou a zahrozili Chlebounovou střelou těsně vedle a následným Plašilovým pokusem.

Zdálo se, že po příchodu dalšího útočníka Vaněčka se hosté nadechnou k náporu, jenže závěr jim vůbec nevyšel. V 77. minutě Kopic přiťukl míč střídajícímu Masopustovi a ten namířil technickou střelu přesně k tyči. Na druhé straně dostal balon do sítě Vaněček, ale sudí mu předtím odpískal faul.

Místo toho se znovu radovali domácí. V 89. minutě propadl přímý kop po několika odrazech až k obránci Novákovi a ten devátým ligovým gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího jabloneckého střelce. V nastavení pak dokonal debakl hostů Greguš, který dal poprvé v české lize dva góly v jednom utkání.

Na opačné straně Vaněčkovi zhatil snižující trefu pro změnu ofsajd a Jablonec tak protáhl sérii bez inkasované branky v lize na 396 minut. 

Napsala ČTK

Štítky FK Baumit Jablonec, FC Hradec Králové, Jan Greguš, Lukáš Masopust, Filip Novák, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec v ligové předehrávce rozdrtil Hradec Králové 4:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.