Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Jablonec získal na hostování lotyšského reprezentanta Šabalu

Fotbalisty Jablonce posílí lotyšský reprezentační útočník Valerijs Šabala. Hráče, který by se v březnu měl představit v kvalifikačním duelu s Českou republikou, získali Severočeši na půlroční hostování s opcí z Brugg. K završení transferu zbývá, aby Šabala prošel zdravotními a kondičními testy.

"Valerijs je skvělý koncový hráč. Je v našem hledáčku již dlouhou dobu. Upřímně i z doby našeho působení v Liberci. Šabala nás zaujal v dvojzápasu Evropské ligy v dresu Skonta. Tehdy však nebyl jeho přesun do Čech reálný," řekl trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Dvacetiletý Šabala patří mezi největší lotyšské talenty současnosti. V lize debutoval už v 15 letech. V národním týmu nastoupil k 12 utkáním a dal v nich šest gólů, což z něj dělá třetího nejlepšího střelce současného výběru. Zářil zejména v dresu Skonta Riga, odkud ho před rokem koupily Bruggy, hned ho ale nechaly v lotyšském klubu na hostování. Na podzim pak hostoval v Anorthosisu Famagusta.

Nyní by měl v Jablonci nahradit Tomáše Juna, který se vrátil do Rakouska. Hráč, o kterého se v minulosti zajímaly i Dynamo Kyjev či CSKA Moskva, se bude o místo v útoku prát s Martinem Doležalem a Michalem Hubníkem vracejícím se po zranění.

"Museli jsme reagovat na náhlý odchod Tomáše Juna a věřím, že jsme přivedli kvalitní náhradu. Jsme nadšení z toho, že se nyní povedl tento nadstandardní hráč přivést do týmu Jablonce. Valerijs má za sebou delší herní pauzu, když se nedokázal prosadit do sestavy ve Famagustě. Nicméně v národním týmu mezitím dál prokazoval své kvality," dodal Šilhavý.

Napsala ČTK

Štítky FK Baumit Jablonec, Valērijs Šabala, Club Brugge KV, FC Slovan Liberec, Česko, Jaroslav Šilhavý, Tomáš Jun, Evropská liga UEFA, Skonto FC, FK Dynamo Kyjev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec získal na hostování lotyšského reprezentanta Šabalu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.