Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jubilejní 40. derby je tu. Slovan přivítá Jablonec

Čtyřicátý vzájemný ligový zápas mají před sebou regionální fotbalové týmy z Liberce a Jablonce. Utkává se pátý se sedmým, ale bůhvíjakou formu nemá ani jeden. Dá se tak očekávat typické derby plné osobních soubojů a pevných obran. Zápas začíná ve 20.15 U Nisy, žádná závratná návštěva se tak očekávat nedá.

Derby bohužel vysílá Fanda a moc horších termínů vymyslet nešlo, na stadion tak nejspíš dorazí několik tisíc věrných fanoušků, možná několik stovek přijede i z Jablonce.

Slovan v minulém kole prohrál na hřišti posledních Bohemians, velkou reklamu si tedy neudělal.  "Derby je pochopitelně svátek a pro nás ten nejlepší možný způsob, jak odčinit zaváhání s Bohemkou. Uděláme vše pro to, abychom uspěli a zvítězili," zve na utkání mladý liberecký útočník Matěj Káva.

To Jablonec si v minulém kole vedl o něco lépe, když vyhrál gólem z penalty v poslední minutě. A slovy Ivana Horníka, ta tedy byla přísná. Ale byla a díky posledním výsledkům dělí oba týmy v tabulce už jen čtyři body.

Fanoušky Slovanu jistě potěší statistiky, protože Liberec z dosavadních 39 zápasů hned 21 vyhrál a jen osmkrát prohrál. Na domácím stadionu dokonce Jabloneckým dosud zvítězit nedovolil. Slabší povahy tak budou na tribuně trnout, hlavně aby k tomu nedošlo nyní.

Slovan Liberec – FK Jablonec

Rozhodčí: Jaroslav Bílek
Absence Slovanu: Delarge, Fleišman, Rajnoch
Nejistý start: Šural

Na podzim Slovan góly Pavelky a Rybalky v Jablonci vyhrál 2:0.
Sestava Slovanu v Jablonci: Kovář - Kušnír, Kováč, Karišik, Fleišman - Kalitvincev (64. Frýdek), Pavelka, Sackey, Rybalka, Kolár (68. Rabušic) - Šural (89. Delarge)

Předpokládaná sestava na pátek: Hroššo – Coufal, Kováč, Pimpara, Frýdek – Rybalka, Sackey – Kolár, Pavelka, Luckassen – Budnik.

To znamená, že se sestava Slovanu změní na osmi místech, což je pořádný zásah.

Autoři

Štítky FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Lužická Nisa, Bohemians 1905, Ivan Horník, Jaroslav Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní 40. derby je tu. Slovan přivítá Jablonec  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.