Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Juniorka Slovanu: Páté místo po podzimu a naděje pro áčko

Liberecký Slovan se už nějaký ten čas snaží jít cestou vlastních odchovanců. To znamená, že po letech příchodů hráčů chce vypiplávat vlastní talenty. Vznikla mládežnická akademie s profesionálními trenéry i zázemím. Juniorský tým pak má být výkladní skříní tohoto systému, ze kterého si trenér áčka bude vytahovat jednotlivé hráče.

Už když juniorku přebíral David Vavruška, bylo to komentováno jako správný tah. V juniorce se během podzimu protočily desítky hráčů, přesto se tým drží na pátém místě soutěže. „Výsledky nejsou prioritou, ale nemohu říct, že by nebyly příjemné. Postupně jsme se jako mužstvo zlepšovali a druhá polovina podzimní části byla z naší strany vydařená,“ okomentoval pro klubový web trenér David Vavruška.

Tým se sice nevyhnul jednomu výbuchu, když si ze Slavie odvezl sedmičku, jinak se ale poměrně dařilo a juniorka sklízela chválu i za předvedenou hru, což je pro tuto soutěž nejdůležitější. „Po takových osmi utkání si mužstvo na určité náročnější tréninkové prvky zvyklo a herně se zvedalo a naše hra už splňovala kritéria, která jsme nastavili,“ dodal trenér.

Na hráče nyní čeká zimní příprava, trenér Vavruška, pověstný svou náročností, chce dál hledat hráče, co jsou schopni se prosazovat v lize. „Budeme hodně trénovat a provádět dál selekci těch hráčů, kteří chtějí pracovat od těch, kteří mají svůj strop níž. Navíc budu pozorně sledovat, jak se prosazují mladíci v áčku a co jim chybí k tomu, aby se případně stali stálými členy kádru,“ uzavřel.

Vzhledem k tomu, že Slovan žádné velké investice do posil neplánuje, dá se předpokládat, že se do jeho přípravy zapojí i několik mladíků. Jisté to má například útočník Matěj Káva, který trenéry svými výkony na podzim hodně zaujal.

Střelci juniorky

4 – Djika Douglas, Martin Jánošík, 3 – Filip Kmoníček, Matěj Káva

Brankáři s čistým kontem

6 – Ondřej Kolář, 4 - Lukáš Hroššo, 1 - Martin Zoul

Autoři

Štítky slovan, juniorka, Vavruška, trenér, podzim, David Vavruška, Lukáš Hroššo, Djika Douglas, Ondřej Kolář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Juniorka Slovanu: Páté místo po podzimu a naděje pro áčko  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.