Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Konec dlouhé pauzy, Slovan hraje ligu na Slovácku

Po třech týdnech bez mistrovských zápasů se kolotoč opět rozjíždí. A pěkně rychle. Slovan hraje dnes na Slovácku, hned ve čtvrtek navíc v Liberci v dalším kole Evropské ligy hraje španělská Sevilla, čtyři dny poté zase pražská Sparta. Snad Liberečtí nabrali hodně sil.

První překážkou je ale Slovácko. Domácím se moc nedaří, v lize z posledních pěti zápasů vyhrálo jednou, během reprezentační pauzy vypadlo z poháru s Mladou Boleslaví. O motivaci tak má postaráno, navíc se do sestavy pravděpodobně vrátí útočník Libor Došek, který před lety střílel góly i v Liberci. Na soupisce Slovácka je i bývalý hráč Liberce Ladislav Martan.

Slovan také neprožívá kdovíjaké období, přesto ale v nabitém programu dokázal porazit v Evropské lize Estoril a v domácí soutěži gólem Jiřího Pimpary v nastavení těsně přemohl Příbram.

Během dlouhé pauzy Liberečtí odehráli U Nisy přátelský zápas proti slovenským Zlatým Moravcům a díky gólům exbrňáků Šurala a Rabušice vyhráli 2:0.

Pokud se podíváme na vzájemnou bilanci obou soupeřů, Slovan by měl být favoritem. V posledních pěti vzájemných zápasech Slovan čtyřikrát vyhrál a jednou remizoval. Daří se mu i na hřišti Slovácka, kde vyhrál v mistrovské sezóně, i v té minulé, kdy brankami Pavelky, Rabušice a Delarge odvezl do Liberce vítězství 3:0.

Zápas začíná v 17 hodin a řídí ho sudí Jiří Jech.

Předpokládaná sestava Slovanu

Kovář – Kušníř, Kováč, Kelič, Fleišman – Rybalka, Sackey – Šural, Pavelka, Delarge – Rabušic

Vzájemná bilance se Slováckem z pohledu Slovanu

13 výher
7 remíz
2 prohry
Skóre 37:20

Autoři

Štítky slovan, slovácko, liga, 1. FC Slovácko, Bílí Tygři Liberec, Evropská liga UEFA, Sevilla FC, AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, Libor Došek mladší, GD Estoril Praia, Ladislav Martan, 1. FK Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec dlouhé pauzy, Slovan hraje ligu na Slovácku  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.