Počasí dnes19 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Konečně! Florbalisté Liberce poprvé v sezoně za tři body

Až na konci roku v 16. kole se liberečtí florbalisté dočkali “plnohodnotné“ výhry za tři body. Na půdě Kladna vyhráli v divokém utkání 9:6. "Zlepšená forma z posledních čtyř zápasů se potvrdila. Naštěstí jsme snědli více střeleckých řízků než zmatkařského salátu,” zhodnotil po utkání trenér libereckých Lukáš Nesměrák.

Zápas začal velmi nenápadně. V podobném duchu se nesla celá první třetina. Největší šanci Kladna měl Přívara, jehož střela se pomalu šourala za brankovou čáru, brankář Vaníček ale ještě stihl situaci zachránit. Nutno říci, že to byla jedna z mála ožehavých situací, kterou musel hostující gólman řešit. To na druhé straně bylo nebezpečí více. Gólově se prosadil v šesté minutě Pavel Hůza, který rozehrál svůj velký večer. V jeho šlépějích se později vydal i Radek Valeš, který si elegantně vyměnil balonek s Honzou Krupičkou, a bylo do 2:0 pro Liberec.

Ve druhé části Kladno od začátku zvýšilo aktivitu, ale brankář Vaníček pro domácí tým znamenal neřešitelný problém. Liberci pak velmi vyšla pětiminutovka v polovině utkání, kdy se nejdříve trefil Hůza, po něm Valeš a na 5:0 upravoval zkompletovaným hattrickem Hůza. Zdánlivě rozhodnutý zápas se pro Liberec začal velmi rychle komplikovat. Podobně, jako to tam “napadalo“ hostům, se zadařilo i Kladnu. Nejdříve se prosadil Wild, po něm v přesilovce Holčák a třetí gól Kladna zaznamenal opět Wild. Liberec v této části zápasu velmi lacině ztrácel balony ve středním pásmu při přechodu do útoku, což Kladno nakonec trestalo. Na konci prostřední periody ovšem uklidnil hostující řady po pěkné akci Jan Král. Liberec vedl po 40 minutách 6:3.

Přestřelka ovšem pokračovala i ve třetí třetině. Domácí se dvěma góly dostali “na dostřel“, rychlý gól Valeše ale znamenal opět dvougólový náskok Severočechů. Mladý forvard zkompletoval hattrick, který mu nachystal další pěknou přihrávkou Jan Krupička. Kladno ale ani za tohoto stavu nesložilo zbraně a i na jejich straně se našel třígólový střelec. Hattrick po úspěšné dorážce slavil Jan Wild. Liberec ale opět brzy po inkasované brance odskočil, což ho zdobilo prakticky celou druhou polovinu utkání.

Tentokráte se o to postaral dalekonosnou ranou Jiří Strobach. V závěru střetnutí navíc dostal Liberec šanci přesilové hry, se kterou naložil, jak nejlépe uměl. Pavel Hůza připravil palebnou pozici pro Tomáše Marka, který konečně mířil přesně. Liberec nakonec slavil na Kladně důležité vítězství 9:6, po kterém se dostal na jedenácté místo v tabulce právě před dnešního soupeře.

FBC Kladno - FBC Liberec 6:9 (0:2, 3:4, 3:3)

Góly: 3x Hůza, 3x Valeš, Král Jan, Strobach, Marek
Střely: 36:34 (11:10, 16:12, 9:12)

Napsal Matěj Klucho

Štítky FC Slovan Liberec, SK Kladno, florbalista, Minnesota Wild, Tomáš Marek, FBC Liberec, Kanonýři Kladno, Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konečně! Florbalisté Liberce poprvé v sezoně za tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.