Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Konečně výhra. Slovan v Jihlavě otočil a má tři body

Hodně těžkopádný výkon podal po čtvrtečním vyřazení z Evropské ligy Slovan v Jihlavě. Dlouho dokonce prohrával, ale dvěma góly Luboše Kolára nakonec utkání otočil a zvítězil 3:2. Šťastné, ale nesmírně důležité vítězství. Kvůli zranění nehrál Fleišman, Frýdek ani Jarolím, Budnik nastoupil se sebezapřením.

Dlouho to ale na Vysočině na tři body nevypadalo. Jihlava hrála rychlý náročný fotbal a unavení Liberečtí spíše statovali. Ve 22.minutě šli domácí do vedení gólem Vaculíka, Slovan ale odpověděl krásnou kličkou Šurala o dvě minuty později. Po půlhodině ale Liberec opět prohrával, když dostal prakticky stejný gól jako předtím, tentokrát se trefil Koloušek. Oba góly domácích padly po centrech z liberecké levé strany, debutující odchovanec Slovanu Pokorný se tak o přestávce v kabině musel červenat.

Druhá půle žádný velký obrat neslibovala. Odstoupil Budnik, který se proti Alkmaaru zranil. Paradoxně to Liberci pomohlo, protože začalo velké představení náhradníka Kolára. Ten nejprve v 65. minutě tečovanou ranou vyrovnal a o čtyři minuty později po přímáku Rybalky strhl vedení na stranu Slovanu.

Jihlava byla zjevně zaskočena a na nápor se zhmohla až na konci. V závěru mohl rozhonout Šural a dvakrát Luckassen, ale ani jeden brankáře Jihlavy Blažka nepřekonal.

Slovan se tak udržel na dostřel třetího místa a mže si dál dělat naděje na dobré umístění v lize. Tým má teď týden na doléčení šrámů. Jisté je, že Fleišman je mimo na delší dobu, u ostatních bližší informace nejsou. V závěru zápasu v Jihlavě navíc odstoupil kulhající Rajnoch.

Vysočina Jihlava – Slovan Liberec 2:3 (2:1)

Branky: 21. Vaculík, 30. Koloušek - 24. Šural, 65. a 69. Kolár, ŽK: 14. Koloušek - 41. Rajnoch, 48. Šural, 53. Pavelka, 77. Obročník, Rozhodčí: Nenadál – Pospíšil, Hájek.
Držení míče: 52:48
Střely celkem:  14:7
Střely na bránu: 9:6
Diváci: 3049

FC Vysočina Jihlava: Blažek – Mikula (81. Kukoľ), Šourek, Krejčí, Josl (86. Přeučil) – Marek, Koloušek (74. Jungr) – Masopust, Kučera, Vaculík – Harba.
FC Slovan Liberec: Hroššo – Coufal, Kováč, Rajnoch (82. Pimpara), Pokorný – Sackey, Rybalka – Šural, Pavelka (69. Obročník), Luckassen – Budnik (46. Kolár).

Autoři

Štítky HC Dukla Jihlava, FC Slovan Liberec, Ľuboš Kolár, Evropská liga UEFA, FC Vysočina Jihlava, Bílí Tygři Liberec, Alkmaar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konečně výhra. Slovan v Jihlavě otočil a má tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.