Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Košický účet: osm zadržených, bitka a pořezaný policista

Ne úplně pozitivní dojem zanechali v Liberci fanoušci Košic doplnění sparťanskými rowdies. Osm zadržených, dva napadení policisté a bitka libereckých fanoušků s těmi sparťanskými. Takový je účet zápasu, který Slovan vyhrál 3:0 a postupuje. Do Liberce nakonec dorazilo 230 fanoušků hostí, dvacet z nich se ani na zápas nedostalo.

Krátce po osmnácté hodině Košičtí v Londýnské ulici napadli policistu. „Při výkonu služby upozorňoval fanoušky, že se dopouštějí přestupku, když přecházejí silnici po přechodu pro chodce na červenou. Z tohoto důvodu policistu napadli a strhli mu přilbu,“ řekl mluvčí policie Petr Kmínek. V tu chvíli ale z nedaleké hospody začali na policisty létat půllitry. „Jeden z půllitrů zasáhl policistu do obličeje a ten musel být převezen do nemocnice z řezným zraněním na ošetření,“ dodal Kmínek. Za napadení policisty byli zadrženi tři fanoušci.

Na stadionu byl celkem klid až na rasistické skandování Košických, notně podpořené fanoušky Sparty. K dalšímu problému došlo po zápase. Asi v půl jedenácté se střetli fanoušci Slovanu a Sparty v Dobiášově ulici. „Část z nich policisté zadrželi, nebo zajistili na místě a další odjeli autem směrem na Prahu. Tuto skupinku policisté nakonec zadrželi nedaleko Turnova,“ doplnil Kmínek.

V rámci celého opatření policisté zajistili 8 lidí, uložili 6 blokových pokut na úseku veřejného pořádku, 12 blokových pokut v oblasti bezpečnosti silničního provozu a v šesti případech došlo k oznámení přestupku. Bylo zkontrolováno 199 lidí a 29 aut.

Příznivci mužstva za Slovenska se cestou do Liberce zastavili na jedné čerpací benzínové stanici na Svitavsku. Zde někteří odcizili různé zboží v celkové hodnotě 700 korun. „Libereckým policistům se na základě zaslaných materiálů podařilo při odjezdu fanoušků ztotožnit a usvědčit z přestupku 4 osoby, kterým byla uložena sankce,“ uzavřel Kmínek.

Autoři

Štítky Liberec, Košice, Slovensko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Košický účet: osm zadržených, bitka a pořezaný policista  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.