Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Marek Bakoš zařídil Slovanu těsnou výhru nad Brnem

Nekonečné čekání na tříbodový zisk je u konce. Fotbalistům libereckého Slovanu se ve dvaadvacátém kole Synot ligy podařilo vybojovat třetí výhru v sezoně, která je katapultovala mimo sestupové pozice. Díky vítězství 1:0 nad Brnem figuruje liberecký manšaft na čtrnáctém místě. Od sestupových pozic Slovan dělí jediný bod.

Deset minut před koncem rozhodl Marek Bakoš. Ten se vložil do střeleckého pokusu Luckassena, který míč přizvedl a ten doplachtil až za Melichárkova záda. Bakoš se trefil po devíti minutách na hřišti.

Liberec nutně potřeboval utkání zvládnout, a proto od začátku na Brno vletěl. Jenže z převahy dlouho nedokázal vytěžit vážnější šanci. Tu měl naopak na druhé straně po rohu Zavadila stoper Schuster, jeho tvrdou hlavičku pod břevno však gólman Hroššo vytáhl.

Postupně ale začal mít hodně práce i brněnský gólman Melichárek. V útoku Liberce dostal překvapivě šanci poprvé od listopadu v základní sestavě Luckassen a v 35. minutě měl vyloženou šanci: z otočky pálil k tyči, jenže Melichárek byl na zemi včas.

Pak nebezpečně vystřelil Sackey a v závěru poločasu ještě Šuralova hlavička spadla na břevno, zatímco Melichárek se jen bezmocně díval.

Brno se ve druhé půli soustředilo hlavně na pozornou obranu a Liberec se těžko prosazoval. Zejména ve vzduchu kralovali brněnští obránci. Komplikaci pro hosty ale přinesla 70. minuta, kdy útočník Čtvrtníček v přerušené hře po předchozím souboji udeřil protihráče Pokorného do rozkroku a sudí mu za to udělil červenou kartu.

Liberec se tak dostal do početní převahy a svůj tlak ještě umocnil. K tomu přispěl i příchod dalšího útočníka Bakoše. Luckassen sice hlavou ještě přestřelil a Delarge v ideální pozici Melichárka nepřekonal, ale devět minut před koncem přišel vytoužený gól.

Luckassen zprava poslal před branku přízemní centr a Bakoš se štěstím přeloboval brankáře Melichárka i obránce. Pro slovenského útočníka to byl první ligový gól v dresu Liberce a první od července loňského roku. Brno se pak pustilo do zoufalé snahy o vyrovnání, ale obrana Liberce už těsné vítězství nepustila. Slovan tak prolomil devítizápasové čekání na vítězství.

FC Slovan Liberec - FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)

FC Slovan Liberec: Hroššo - Sus, Karišik, Pokorný, Fleišman - Sackey (72. Bakoš), Obročník - Delarge (78. Breznaník), Šural, Frýdek – Luckassen (88. Soungoel)

FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Jugas, Schuster, Malík, Keresteš - Kopúnek, Buchta - Pašek (85., Zavadil), Sýkora (84. Markovič) - Zoubele (42. Čtvrtníček).

Branky: 81. Bakoš ŽK: 50. Šural, 60. Karišik, 83. Luckassen, 85. Breznaník, 90. Frýdek - 36. Melichárek, 90. Keresteš. ČK: 70. Čtvrtníček
Diváci: 3748

S využitím ČTK

Štítky FC Slovan Liberec, FC Zbrojovka Brno, Marek Bakoš, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marek Bakoš zařídil Slovanu těsnou výhru nad Brnem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.