Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Novák dvěma góly zařídil výhru Jablonce 2:0 nad Příbramí

Fotbalisté Jablonce porazili ve 21. kole první ligy Příbram 2:0. Severočeši po předchozích dvou remízách opět bodovali naplno a upevnili se třetí místo v tabulce. O domácí výhře Baumitu rozhodl dvěma góly jeho nejlepší střelec obránce Filip Novák, který nejprve ve 45. minutě otevřel skóre a v závěru proměnil penaltu.

Příbramští i v Jablonci od začátku potvrzovali, že jsou mužstvem dvou tváří a zatímco doma válí, venku se jim vůbec nedaří. Severočeši si ihned vytvořili trvalou převahu, ale dlouho ji nedokázali vyjádřit gólově. Jako první vážněji zahrozil po dvaceti minutách po Romerově centru Crnkič, který hlavou těsně minul.

Po půlhodině hry přišla komplikace pro hosty. Brankář Boháč při vyběhnutí zřejmě špatně došlápl, s bolestivou grimasou se skácel na trávník a musel přepustit místo náhradníkovi Krbečkovi, který si v lize zachytal poprvé od srpnového šestého kola a prohry 1:4 na Slovácku.

Příbramští většinu času bránili v bloku, i tak ale občas dokázali zazlobit. V 35. minutě po velkém závaru dorážel sám před brankářem Bednář, ovšem asistent odmával ofsajd.

Zdálo se, že domácí už v první půli svou aktivitu ve vedoucí gól nepřetaví, když Pospíšil ve 45. minutě kolmicí šajtlí vysunul Nováka, ten si naběhl na obranu a střelou na bližší tyč překonal Krbečka. I po pauze byli Jablonečtí lepší a zpočátku trefovali brankovou konstrukci. V 60. minutě zkazilo Kopicovi po pěkné individuální akci radost břevno a za chvíli zakroutil Pospíšil míč z přímého kopu na spojnici tyčí.

Příbram ke konci zápasu přece jen trochu přidala, ale k vyložené šanci se nepropracovala. Hostům nepomohl ani jeden z mnoha signálů při standardkách, který tentokrát nevyšel. Naopak v 82. minutě si Jablonec pojistil tři body. Po zákroku Matějů na Mingazova Novák proměnil penaltu a vsítil svůj jedenáctý ligový gól v kariéře, z toho osmý v této sezoně.

Napsala ČTK

Štítky FK Baumit Jablonec, Filip Novák, 1. FK Příbram, 1. FC Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novák dvěma góly zařídil výhru Jablonce 2:0 nad Příbramí  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.