Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po Seville další šlágr, tentokrát k Nise přijede Sparta

Pražská Sparta i dvěma někdejšími slovaňáckými záložníky Váchou a Dočkalem přijíždí do Liberce. A očekává se hodně naplněný stadion, pod Ještěd jako tradičně míří dav sparťanských fans. Takže horko velmi pravděpodobně bude i na tribunách stadionu U Nisy.

Slovan ve čtvrtek nechal většinu sil na hřišti v zápase Evropské ligy proti Seville, navíc ztratil vítězství v 88.minutě. Jenže Sparta je Sparta a Liberečtí se budou chtít vyhecovat. Zda to bude stačit, uvidíme večer.

“Věřili jsme, že obereme o body Sevillu, a to se nám podařilo. Budu tedy věřit, že se to povede i proti Spartě. Proti Seville nám výhra o kousek utekla, tak to snad v pondělí dotáhneme do konce," doufá gólman Slovanu Přemysl Kovář na klubovém webu.

Připomeňte si, jak bojoval Slovan se Spartou před devatenácti lety

Liberec má se Spartou doma slušnou bilanci. Naposledy na jaře vyhrál 2:0. Za posledních deset let U Nisy vyhrála jen třikrát a pětkrát prohrála. Letos v lize je ale zatím bez jediné prohry a body ztratila pouze v Plzni.

Zápas bude pikantní pro řadu hráčů na obou stranách. Za Liberec hrají bývalí Sparťané Kováč, Kušnír, Pavelka nebo Frýdek. Na pražské straně jsou to záložníci Dočkal a Vácha, či náhradní gólman Čech.

Zápas začíná v 18 hodin. Slovanu bude chybět Sackey, který stojí za čtyři žluté.

Poslední vzájemný zápas

FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 2:0 (1:0)

Branky 7. Michael Rabušic, 66. Jiří Štajner.
Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Jiřík.
Diváci: 9215.

Slovan: Kovář – Kušnír, Kelič, Kováč, Frýdek – Šural, Pavelka, Rybalka (90. Janů), Delarge (63. Coufal) – Štajner – Rabušic (85. Ndiaye).
Sparta: Vaclík – Vidlička, Jarošík, Švejdík, Hybš (69. Kweuke) – Matějovský (60. Bednář), Hušbauer – Kadlec (85. Kadeřábek), Vácha, Krejčí – Lafata.

Autoři

Štítky slovan, sparta, liga, šlágr, AC Sparta Praha, Lužická Nisa, FC Slovan Liberec, Sevilla FC, Ještěd, Jiří Štajner, Přemysl Kovář, Evropská liga UEFA, Michael Rabušic, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Seville další šlágr, tentokrát k Nise přijede Sparta  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.