Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Podještědské derby: Jablonec obral Slovan o všechny body

Až na jednadvacátý pokus dokázali fotbalisté Jablonce v samostatné ligové historii zvítězit v Liberci. V podještědském derby dnes v 13. kole přestáli v úvodním poločase velké šance Slovanu, dvakrát i díky tyči, a třináct minut po pauze rozhodli jediným gólem Martina Doležala po rohu.

Hosté bodovali posedmé za sebou a přiblížili se druhé Spartě na rozdíl bodu. Liberec klesl na třinácté místo bod od sestupové příčky. Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý prožil mimořádně úspěšný návrat na stadion U Nisy, kde ještě na jaře působil. V úvodu to přitom na výhru jeho týmu vůbec nevypadalo, protože Liberec vstoupil do 41. ligového podještědského derby náporem.

Už ve druhé minutě se dostal na zadní tyči k zakončení nejlepší střelec Slovanu Šural, v těžké pozici ale míč mezi tyče neumístil. V šesté minutě rozehrál přímý kop Pavelka a jeho přízemní střela šla těsně vedle.

Slovan si v dalším průběhu první půle udržoval převahu a vůbec nebylo patrné, že byl v tabulce před tímto kolem devět míst za svým rivalem. Domácí stejně jako v předešlém průběhu sezony předváděli dobrý fotbal, ale zahazovali i ty největší šance.

Během pěti minut hostům dvakrát pomohla tyč. Nejprve ji po centru ze strany orazítkoval Pavelka a pak do stejného místa zamířil po úniku také Delarge. Až v polovině úvodního dějství zahrozil také Jablonec, který v předešlých šesti kolech neprohrál. Doležal se ocitl za obranou, ale pálil zbrkle a přestřelil.

Hra se v druhé části první půle vyrovnala, ovšem nebezpečnější byl nadále přímočařejší Liberec. Frýdek ve skluzu na hranici malého vápna přestřelil a vzápětí ani nadvakrát neuspěl Pavelka.

Po přestávce Jablonec přidal a domácího gólmana Koláře postrašil Kopic, který trefil ze strany vnější tyč. V 58. minutě přišly Liberec zahozené šance draho. Hosté pokračovali v tlaku, po rohovém kopu prodloužil míč Pernica hlavou na zadní tyč, kde nehlídaný Doležal uklidil míč do sítě. Jablonec dal v lize podještědskému rivalovi gól po 344 minutách.

Baumit vstřelená branka nakopla a domácí jen se štěstím přežili několik dalších závarů. Slovanem inkasovaný gól výrazně otřásl a už se mu nedařilo navázat na výkon z prvního poločasu. V závěru si ani nevytvořil pořádnou šanci na vyrovnání.

Napsala ČTK

Štítky FK Baumit Jablonec, Bílí Tygři Liberec, Martin Doležal, AC Sparta Praha, Jaroslav Šilhavý, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podještědské derby: Jablonec obral Slovan o všechny body  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.