Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Pokorný dal premiérový ligový gól a navrch byl i kapitánem

Liberecký fotbalista Lukáš Pokorný prožil v sobotu ve 24. ligovém kole proti Spartě životní zápas. Premiérovým gólem v nejvyšší soutěži zajistil Slovanu nečekanou výhru 2:1, v závěru utkání vedl svůj tým jako kapitán a navrch dokázal odčinit penaltu, kterou zavinil porážku 0:1 v podzimním vzájemném duelu na Letné.

"Vyhráli jsme, dal jsem gól, navíc kapitánská páska. Podařilo se asi všechno, porazit Spartu, ty pocity jsou pro mě úžasné," řekl novinářům Pokorný.

"Ale hlavně jsem rád za tu výhru. Všichni jsme tam nechali maximum, ke konci už jsme tam padali, jak nás braly křeče. Můj gól je bonus navíc, ale důležité je, že jsme to odmakali a zvítězili," dodal jednadvacetiletý stoper.

Na první gól v nejvyšší soutěži čekal osmnáct zápasů, v tom devatenáctém se dočkal. "Já už to rok plánuju. Zrovna to tam padlo teďka, takže mám obrovskou radost," řekl Pokorný.

Vítěznou trefu dal v 64. minutě po rohovém kopu, když z voleje uklidil míč za Marka Štěcha. "Už jak balon letěl, tak jsem čekal, že do mě někdo vletí. Ale furt nic, nic, nic, tak jsem se otočil, zkusil do trefit z první a povedlo se to výborně," popsal liberecký odchovanec.

Po gólu na 2:1 předvedl i obranný zákrok proti pokusu Bořka Dočkala. "To byl takový paskok. Skočil jsem do toho a ani nevím, jak mě to trefilo. Takže i štěstí mi pomohlo," pochvaloval si.

Od 78. minuty vedl Liberec jako kapitán po Davidu Pavelkovi, který střídal. "Nejsem žádný zástupce kapitána nebo tak, ale Pavlas odcházel a nikdo tam nebyl, tak to vyšlo na mě. Pro mě jako pro odchovance to byl vždy sen, ale spíš to vyplynulo ze hry," podotkl Pokorný. Prý ho nemine zápisné. "Samozřejmě už mi to říkali, že to bude drahý zápas," smál se.

Byl rád, že odčinil zaváhání v podzimním vzájemném zápase. Na Letné přišel jako střídající hráč a po jeho ruce dala Sparta z penalty jediný gól utkání, i když podle komise rozhodčích se pokutový kop neměl pískat. "Když jsme odjížděli domů, pocity byly úplně hrozné. Když jsme hráli 0:0, já jsem nastoupil a udělal jsem penaltu. Takže jsem to chtěl klukům vrátit a to se snad povedlo," řekl Pokorný.

Z jeho gólu měl radost i trenér Liberce David Vavruška, který v minulosti vedl mladého stopera v juniorce. "Náš největší příběh jsme spolu zažili vloni v juniorce. Hodně jsme si povídali, Poky cítil, že může hrát, my jsme ho podporovali tím způsobem, že některé věci v životě nejdou hned. Říkal jsem mu, že s jeho charakterem a tím, jaký je člověk, neexistuje varianta, že by se neprosadil. Život není slepý, tohle má za odměnu, jak je charakterní, pracovitý a jaký je člověk," řekl Vavruška.

"Je to úžasné v tom, že je odsud z Liberecka, odchovanec, od pěti let tu hraje fotbal. Musí to být pro něj něco neuvěřitelného. To jsou zážitky, kvůli kterým se to dělá. A dokáže ještě velké věci," dodal Vavruška.

Napsala ČTK

Štítky Lukáš Pokorný, AC Sparta Praha, Letná, David Vavruška, Bílí Tygři Liberec, Bořek Dočkal, Marek Štěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokorný dal premiérový ligový gól a navrch byl i kapitánem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.