Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Primátor vyměnil sako za dres. Na vánočním turnaji válel

Skvělou podívanou jako vánoční dárek pro liberecké fotbalové fanoušky přinesl turnaj v halové kopané Lasvit Cup 2014. Tradiční sváteční klání přilákalo v pátek 26. prosince do haly liberecké Dukly přes šest stovek diváků. A bylo se na co dívat.


Na palubovce byli kromě regionálních fotbalistů k vidění současné i bývalé prvoligové hvězdy. Neobvyklou posilu měl letos tým Talent Stars. Na jeden den vyměnil svůj primátorský řetěz za dres s číslem osm nový primátor Liberce Tibor Batthyány. Mužstvo Talent Stars nakonec ze skupiny nepostoupilo, bez výhry ale nezůstalo. V druhém zápase se Sršni z Osečné podržel tým střelou rozhodující branky právě Tibor Batthyány, který tak Talentům zajistil vítězství v duelu.

Jak uvedl primátor, v turnaji nešlo o to hnát se za vítězstvím, ale především pobavit hráče a fanoušky. „Turnaj jsem si výborně užil. Už jen proto, s jakými hráči jsem si mohl zahrát po boku, ať už s talentovaným Martinem Frýdkem mladším nebo legendárním Luďkem Zelenkou,“ řekl Tibor Batthyány, který má fotbalové zkušenosti z Bílého Kostela. Přednost dnes ale dává kvůli časovému vytížení spíše stolnímu tenisu (hraje za Loko Depo Liberec).

Tváří turnaje byl tentokrát reprezentační záložník, hráč Sparty Praha a bývalá opora Liberce Lukáš Vácha. Akci podpořili také známé osobnosti z televizní obrazovky, herci Ladislav Hampl, Leoš Noha či Petr Jeništa.

Stejně jako v roce minulém i předminulém oslavili prvenství hráči Alfy Liberec. Favorizovaný celek ve finále porazil FC Višňovou. Třetí místo vybojovaly Vinné mušky ze Studny, které zdolaly na penalty FC Richmond. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Karel Vrabec z Alfy, nejlepším střelcem Kamil Krejčík z Alfy a nejlepším brankářem se stal Zbyněk Hauzr z Vinných mušek.

Napsal Jan Král

Štítky FC Slovan Liberec, FK Dukla Praha, Lasvit, Tibor Batthyány, AC Sparta Praha, Martin Frýdek, Luděk Zelenka, Lukáš Vácha, Jan Král, Zbyněk Hauzr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor vyměnil sako za dres. Na vánočním turnaji válel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.