Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Rabušic rozhodl. Slovan si do Švýcarska veze jednobrankový náskok

Obrat z říše snů předvedl ve čtvrtečním utkání Evropské ligy fotbalový Slovan. V páté minutě inkasoval z penalty a většina fanoušků po protrápeném zbytku poločasu lámala hůl nad domácími. Slovan ve druhém poločase zabojoval a nakonec si do Švýcarska veze výhru 2:1.

Liberec nevstoupil do utkání nejlépe. Hušek fauloval v pokutovém území Rikana a izraelský sudí Liany odpískal penaltu, se kterou si bez potíží poradil střelec Chiumiento. Slovan se dlouho nemohl dostat do pořádné šance. Na branku si vystřelil až ve čtyřicáté minutě, kdy střílel Frýdek. Švýcaři si ale s jeho střelou poradili.

Oživení hry Slovanu přišlo až v druhém poločase. Huška vystřídal Kalitvincev a Delarge Šural. V sedmašedesáté minutě načechral před branku Švýcarů Kušnír. Jeho balon nešťastně srazil do své branky Nef. Obránce Curychu evidentně neměl svůj den. Nejenže si připsal vlastní gól, v závěru druhého poločasu se nechal vyloučit po faulu na Pavelku, který se sám řítil na branku.

Devět minut před koncem vyvrcholil tlak domácích druhou brankou. Frýdkův přízemní centr pustil Šural na osamoceného Rabušice, který si míč zpracoval a přesně zamířil.

Do odvety si Slovan veze nadějný výsledek 2:1. Curych se ale na domácí půdě může spoléhal na podporu až pětadvaceti tisíc fanoušků. „Soupeř přijel trochu nahoře. Na všechno nadával, takže si myslím, že jsme mu ukázali, že fotbal hrát umíme. Rozhodně to s námi nebudou mít v odvetě jednoduché,“ sdělil po utkání střelec Michael Rabušic.

Branky: 67. vlastní Nef, 81. Rabušic - 5. z pen. Chiumiento

Sestavy:

Liberec: Kovář – Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Hušek (58. Kalitvincev), Rybalka - Delarge (58. Šural), Pavelka, Frýdek (90. Kolár) - Rabušic
FC Curych: Da Costa - Koch, Djimsiti, Nef, Benito - Schönbächler (86. Koch), Chiumiento, Gavranovič (80. Etoundi), Rikan, Konzen - Chermiti (86. Buff)

Slovan otočil utkání s Curychem a vyhrál

Čtvrtek, 1. srpna 2013, 23:05

Slovan si poradil s Curychem.
Slovan si poradil s Curychem.

Štítky liberec, Curych, fotbal, evropská liga, Michael Rabušic, Švýcarsko, Evropská liga UEFA, Bílí Tygři Liberec, FC Zürich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rabušic rozhodl. Slovan si do Švýcarska veze jednobrankový náskok  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.