Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sedm let čekání končí. Slovan hraje skupinu Evropské ligy

Tak a je to tady. Liberecký Slovan večer nastoupí ve Freiburgu proti místnímu SC v prvním zápase Evropské ligy skupiny H. Liberečtí se chtějí bavit fotbalem, ale rádi by i nějaký ten bodík. Zápas začíná ve 21:05 a sledovat jej můžete na ČT Sport.

Slovan se v základní skupině Evropských pohárů představí po sedmi letech. Postupu předcházela skvělá jízda předkoly. Nejprve postoupil přes lotyšské Skonto Riga, pak přes FC Curych a nakonec vyřadil i italské Udine.

Večer ho tak čeká premiéra  v Evropské lize. Bundesligový soupeř Freiburg loni skončil ve své ligové soutěži pátý, letos se mu ale vůbec nedaří a v tabulce je předposlední. Přesto ale dokázal v úvodu bundesligy remizovat s Bayernem Mnichov. V týmu hrají i tři Češi, večer ale nastoupí pouze obránce Pavel Krmaš. Václav Pilař a Vladimír Darida, dva bývalý Plzeňáci, jsou zranění.

Mrkněte na fotky z posledního ligového zápasu Slovanu

Daridu ale trenéři Freiburgu využili k získání informací o Slovanu. „Sestříhali si video a chtěli po mě, abych jim něco řekl, zajímali je hlavně jednotliví hráči Liberce,“ prohlásil Vladimír Darida.

Kapitán Slovanu věří v dobrý zápas. „Musíme se co nejlépe připravit a může nám pomoci, že jdou zápasy rychle po sobě,“ řekl Radoslav Kováč.

Slovanu jde také o peníze. Postupem do základní skupiny EL získal asi 33 milionů korun. Za každé vítězství ve skupině navíc inkasuje 200 tisíc Eur, což je asi 5,5 milionu korun. Za remízu je to polovina.

Stadion ve Freiburgu má kapacitu 25 tisíc lidí a pravděpodobně bude vyprodáno. Se Slovanem vyrazilo do Německa asi 200 fanoušků.

Autoři

Štítky slovan, freiburg, evropská, liga, FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, SC Freiburg, ČT sport, Vladimír Darida, FC Zürich, Skonto FC, FC Bayern München, Václav Pilař, Pavel Krmaš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedm let čekání končí. Slovan hraje skupinu Evropské ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.