Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Slovan čeká FC Curych. V Liberci je 400 švýcarských fanoušků

Liberecký Slovan si dokázal v druhém předkole Evropské ligy poradit s lotyšskou Rigou, začátkem týdne si musel poradit s přírodním živlem a teď ho čeká utkání proti švýcarskému FC Curych. Ten přijely do Liberce podpořit asi čtyři stovky natěšených fanoušků. Na pořádek v ulicích tak dnes dohlíží zvýšený počet policistů.

Švýcarský manšaft zatím za sebou nemá žádné utkání v letošní Evropské lize. Díky národnímu koeficientu byl nasazen až do 3. předkola. V domácí soutěži má ale Curych odehráno o utkání více, než Slovan. Se čtyřmi body hájí čtvrtou pozici.

"Všechny týmy, které se kvalifikují do Evropské ligy musí být kvalitní, výjimkou není ani Liberec. Znám ho ze zápasu Ligy mistrů, pamatuji si ho ještě z dob, kdy hrál proti AC Milán nebo jiným špičkovým týmům,“ řekl na středeční tiskové konferenci trenér Urs Meier. Ten v minulosti trénoval například lichtenštejnskou reprezentaci. V Curychu je od loňského roku.

Čtěte také: Rozhodnuto. Čtvrteční utkání Slovanu se odkládat nebude

„Viděl jsem utkání v Rize a jsem přesvědčen o tom, že musíme podat co nejlepší výkon, abychom tu mohli uspět,“ doplnil trenér Švýcarů.

Curych může spoléhat na síly několika cizinců.  Portugalec Texeira, Chorvat Kukuruzovič, Brazilec Pedro Henrique nebo třeba Kamerunec Franck Etoundi. Ti všichni patří do základní sestavy dvanáctinásobného švýcarského mistra.


Předzápasový trénink Slovanu. Foto: Jaroslav Appeltauer

Slovan s Rigou nepředvedl nejlepší dvojutkání, psychickou vzpruhou mu ale může být dobrá bilance po utkáních domácí ligy, ve které zatím neprohrál.

„Víme, že nás čeká těžký soupeř. Švýcarskou ligu hodnotím hodně vysoko. Myslím si, že se svojí kvalitou směřuje k německé Bundeslize. Curych navíc patří ke špičce,“ popsal trenér Jaroslav Šilhavý.

Utkání sice začíná až ve čtvrt na devět večer, už během dopoledne se po Liberci začali trousit fanoušci Curychu. Těch pod Ještěd dorazilo zhruba 400. Kvůli nim v ulicích města přibylo policistů, kteří však před utkáním nezaznamenali větší komplikace. „V ulicích Liberce je klid. Žádné větší komplikace s fanoušky jsme řešit nemuseli,“ popsala tři hodiny před utkáním policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Předpokládaná sestava Slovanu:

Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Frýdek - Delarge, Pavelka, Hušek, Rybalka, Kalitvincev - Rabušic

Předpokládaná sestava Curychu:

Da Costa - Glarner, Nef, Kukuruzovič, Benito - Djimsiti - Schönbächler, Rikan, Chiumiento, Chermiti - Gavranovič

Dokáže Slovan postoupit přes švýcarský Curych?

Celkem hlasovalo7 čtenářů

Štítky slovan, Curych, evropská liga, FC Slovan Liberec, FC Zürich, Evropská liga UEFA, Riga, trenér, Liga mistrů UEFA, AC Milan, Německá fotbalová Bundesliga, Urs Meier

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan čeká FC Curych. V Liberci je 400 švýcarských fanoušků  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.