Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Slovan má první tři body! Estoril neubránil Šurala ani Kováče

Tři body jsou doma! Slovan si na stadion U Nisy poradil ve čtvrtek večer s portugalským Estorilem a k jednomu bodu z německého Freiburgu si připsal další tři za výhru 2:1. O první vítězství v základní skupině se postarala dvojice Šural – Kováč. Slovan se po druhém utkání posunul na průběžné druhé místo tabulky.

Estoril je v evropských pohárech nováčkem, který ještě před nedávnem hrál druhou portugalskou ligu. S libereckým Slovanem ale dokázal v mrazivém počasí uhrát vyrovnané utkání, ve kterém se přiklonila štěstěna na stranu domácích. Slovan se musel obejít bez středopolaře Rybalky. Toho nahradil Martin Frýdek. „Byla to velká změna hrát na téhle pozici,“ poznamenal po utkání.

Na úvodní branku nemuseli fanoušci čekat dlouho. Tentokrát domácím úvod utkání vyšel lépe, než v předkolech evropských pohárů. Pavelka přihrál Josefu Šuralovi a ten otevřel skóre na 1:0.

Utkání zdramatizoval v poslední minutě prvního poločasu hostující Leal. Estoril rozebral do posledního hráče domácí obranu a Leal využil příležitosti před brankou Kováře a nekompromisně srovnal na 1:1. V té době hrál Estoril jen v deseti hráčích. Sudí Kenn Hansen vyloučil v osmatřicáté minutě Miguela za druhý ostrý faul.

Jako správný kapitán vzal osud utkání do svých rukou Radoslav Kováč. Tečovanou střelou se trefil za záda brankáře Vagnera a vybojoval první tři body v základní skupině, čímž opět přiblížil Slovan k postupu.

„Bylo to srovnatelné utkání s tím, co jsme odehráli ve Freiburgu. Paradoxně nám trochu uškodilo jejich vyloučení, protože se trochu zatáhli a nebylo jednoduché dostat se k jejich bráně,“  zhodnotil krátce po utkání Pavelka.

Pomyslnou černou kaňkou na úspěchu bylo vyloučení Sackeyho sedm minut před koncem, který nesmyslně fauloval na půlce Estorilu.

FC Slovan Liberec – Estoril Praia 2:1 (1:1)

Liberec: Kovář - Coufal, Kováč, Kelič, Fleišman - Šural (90. Hadaščok), Pavelka, Sackey, Frýdek, Delarge (77. Kalitvincev) - Rabušic (90. Pimpara)

Estoril: Silva - Luiz (83. Balboa), Miguel, Fernandes, Mano (61. Tavares) - Goncaio, Evandro, Filipe (70. Gerso) - Galväo, Leal, Sebá

Branky: 15. Šural, 62. Kováč - 44. Leal

Připravujeme fotogalerii

Štítky FC Slovan Liberec, GD Estoril Praia, Radoslav Kováč, Josef Šural, SC Freiburg, Lužická Nisa, Martin Frýdek, Kenn Hansen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan má první tři body! Estoril neubránil Šurala ani Kováče  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.