Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Slovan míří na Duklu i s posilami Brabcem a Breznaníkem

Po prvním jarním kole, kdy Slovan nestačil doma na Slavii, míří Slovan za dalším měřením sil s pražským týmem. Dnes od 18 hodin se představí na Julisce v zápase s domácí Duklou Praha. V základní sestavě by se mohly objevit obě nové posily – Erich Brabec i Michal Breznaník.

Nálada po prohře se Slavií není moc dobrá, Slovan bude muset hrát poctivě zezadu. V tom má pomoci nová posila Erich Brabec. Čerstvě osmatřicetiletý borec sice pro Slovan neskýtá velkou perspektivu, cíl je ale jasný: zachránit Slovan v lize děj se co děj. Brabec je zkušený hráč, dobrý organizátor, který se nebojí ostatní dirigovat a v případě nutnosti zvýšit hlas. A přesně to obrana Slovanu potřebuje. Dvojnásobný mistr se Slavií už sice není nejrychlejší, od toho ale v Liberci není.

Do základní sestavy zřejmě míří i navrátilec Michal Breznaník, který je podle svých vlastních slov zcela zdráv a patřičně natěšen na zápasové zatížení. Zda z levého kraje zálohy vytlačí dobře hrajícího Frýdka, nebo zda se do sestavy vejdou oba, to se uvidí už za pár hodin.

Dukla začala jaro dobře, když vyhrála v Brně gólem z penalty. Za Duklu odehrál většinu zápasu exliberecký Jan Blažek, který ale proti Slovanu pravděpodobně nenastoupí. V Dukle hostuje právě z Liberce, který si dal jedinou podmínku. Hostování Duklu nic nestojí, tedy v případě, že Blažek proti Liberci nenastoupí, pak by Dukla určitou částku zaplatit musela.

Slovan se s Duklou dosud v nejvyšší soutěži střetl pouze devětkrát. Čtyřikrát se radoval Liberec, třikrát Dukla, dvakrát se remizovalo, naposledy v posledním vzájemném měření sil, kdy si Dukla odvezla bod ze stadionu U Nisy.

Dukla Praha – Slovan Liberec

Synot liga, 18. kolo, start 18 hodin

Vzájemná bilance:  9 zápasů, 3 - 2 - 4, skóre 9:10

Rozhodčí: Nenadál - J. Paták, Arnošt

Absence: Néstor, Beauguel, Manzia (všichni zranění), Přikryl, Krmenčík, Koval (všichni nejistý start) - Coufal (zranění)

Předpokládané sestavy:
Dukla Praha: Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Marek Hanousek - Berger, Mareš, Juroška
Slovan Liberec: Kolář - Sus, Pokorný, Brabec, Fleišman - Obročník, Pavelka - Šural, Ďubek, Breznaník (Frýdek) - Bakoš.

Autoři

Štítky FC Slovan Liberec, Erich Brabec, FK Dukla Praha, Michal Breznaník, Juliska, Liberec, Jan Blažek, 1. česká fotbalová liga, Marek Hanousek, Matěj Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan míří na Duklu i s posilami Brabcem a Breznaníkem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.