Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Slovan nakročil k postupu v pohárové Evropě. Košice porazil 1:0

První krok v pohárové Evropě libereckému Slovanu vyšel podle představ. Ze slovenských Košic si odváží po čtvrtečním vítězství 1:0 lepší výchozí pozici pro postup z druhého předkola Evropské ligy. Vítězství Slovanu zařídil Marek Jarolím, který osm minut před koncem proměnil penaltu po faulu na Ďubku.

Liberec dlouhou dobu tahal za kratší konec a pohledem statistik za Košicemi lehce zaostával. Vítěz slovenského poháru hosty z Liberce přehrál jak v držení míče, tak v počtu střel. O konečném výsledku ale nakonec rozhodla situace v pokutovém území.

Viazanko v souboji s Ďubkou fauloval a tak byla nařízena penalta. Tu bez jakýkoliv problémů poslal do protipohybu brankáře Marek Jarolím.

Slovan mohl o těsné vítězství v závěru utkání přijít, když chyboval brankař Hroššo. Jeho zaváhání ale útočící Diaby nepotrestal, když rozhodčí odpískal ofsajd.

"Diváci viděli zajímavý zápas. Hrálo se bojovné střetnutí s množstvím příležitostí. Pro nás mělo utkání šťastný zápas, naskytla se nám příležitost, kterou jsme využili. Musíme ale uznat, že Košice byly velmi kvalitním soupeřem, což prokázaly také dnes. Odveta nebude nijak snadná," shrnul trenér Slovanu Samuel Slovák.

MFK Košice – FC Slovan Liberec 0:1 (0:0)

Košice: Tofiloski – Kavka, Basista, Šinglár (90. Skvašík), Korijkov – Viazanko (85. Ostojič), Bukata, Pačinda (81. Diaby), Sekulič – Novák, Redzič.

Liberec: Hroššo – Coufal, Rajnoch, Karišik, Fleišman – Pavelka, Jarolím (90. Pimpara), Sackey, Ďubek – Šural (78. Obžera), Hadaščok (65. Hamuľák).

Branky: 83. Jarolím (pen.), ŽK: 23. Kavka (KOS) - 68. Šural (LIB), 69. Sackey (LIB), 86. Obžera (LIB)
Diváci: 7055

Štítky FC Slovan Liberec, Košice, Evropa, Marek Jarolím, Evropská liga UEFA, MFK Košice, Samuel Slovák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan nakročil k postupu v pohárové Evropě. Košice porazil 1:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.