Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan pojede na Slovensko. V pohárové Evropě narazí na Košice

Slovan už ví, na koho narazí ve druhém předkole Evropské ligy. Dnešní los mu přiřadil slovenské Košice. Dvojnásobný slovenský šampion skončil v loňské sezoně Corgoň ligy na pátém místě a v pohárové Evropě na sebe v posledních letech příliš neupozornil. Posledním úspěchem byla účast v základní skupině Ligy mistrů 1997.

Ještě před samotným losováním šlo jen těžce odhadovat, koho může Slovan 17. a 24. července očekávat. Mezi papírově nejsilnější patřily týmy St. Johnstone ze Skotska, Györ z Maďarska, Bydhošť z Polska, Neman Grodno z Běloruska, Jagodina ze Srbska, Gorica ze Slovinska, RoPS Rovaniemi z Finska nebo třeba Trenčín či Košice ze Slovenska.

Slovan by proti Košicím rád navázal na povedenou šňůru, kdy se mu pod Jaroslavem Šilhavým podařilo prokousat předkoly až do základní skupiny Evropské ligy, kde se střetl se španělskou Sevillou, německým Freiburgem a portugalským Estorilem. 7. listopadu v zápase s domácím mužstvem Sevilla Liberec remizoval 1:1, čímž natáhl šňůru neporazitelnosti v evropských pohárových soutěžích již na devět utkání během jedné sezóny a vyrovnal český rekord Slavie Praha ze sezóny 1995/96.

V posledním zápase s portugalským Estorilem již neměl situaci ve svých rukou, potřeboval získat o bod více nežli SC Freiburg, který bojoval v paralelním zápase proti Seville. Liberec zvítězil 2:1 a Freiburg doma podlehl španělskému soupeři 0:2, český tým tak obsadil s 9 body konečné 2. místo ve skupině a mohl slavit postup do jarní vyřazovací fáze. V šestnáctifinále byl vyřazen nizozemským AZ Alkmaar po výsledcích 0:1 a 1:1.

Štítky FC Slovan Liberec, Košice, Evropa, Slovensko, Evropská liga UEFA, Liga mistrů UEFA, 1. slovenská fotbalová liga, Sevilla FC, SC Freiburg, GD Estoril Praia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan pojede na Slovensko. V pohárové Evropě narazí na Košice  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.