Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan si zahraje s Rigou, odhaduje bookmaker

Lotyšsko nebo Moldavsko? Toť otázka! Los druhého předkola Evropské ligy přisoudil libereckému Slovanu lepšího z dvojice FC Skonto – FC Tiraspol. Podle zkušeného bookmakera sázkové kanceláře Chance Karla Brettschneidera je favoritem utkání Skonto Riga. V analýze nám prozradil více.

FC Skonto má lepší kádr a obecně lotyšský fotbal je kvalitnější, než moldavský. Riga hraje ligu bez přestávky, takže je rozehranější. Manšaft je navíc ve výborné formě a vede ligu, když lehce porazil největší konkurenty. Skonto má navíc v kádru čtyři reprezentanty Lotyšska.

Top hráč týmu je Valerijs Šabala - teprve osmnáctiletý, útočník s velkou perspektivou, v lize má průměr gól na zápas. Ve svém útlém věku odehrál už tři utkání za seniorskou reprezentaci, kde vstřelil dvě branky.

FC Tiraspol nepatří mezi elitu moldavské ligy, které kraluje Sheriff Tiraspol. FC je o třídu horší. Z týmu navíc odešla největší hvězda, brankář Georgi Georgiev, který byl v loňské sezoně nejlepším hráčem týmu. Právě jeho post je nejvíce oslaben. Jeho místo nahradil neznámý Vladimir Livshits, na soupisce je dále nezkušený Maxim Copelciuc.

Moldavskému týmu může hrát do karet domácí prostředí, které je poněkud netypické kvůli umělé trávě, na které se bude hrát. Jde o vedlejší hřiště Sheriffu Tiraspol. Pro moldavský tým to bude první soutěžní utkání od konce května. V kádru navíc není žádný reprezentant.

Skonto Football Club Football Club Tiraspol
založen 1991 založen 1992
15x mistr ligy, 8x vítěz domácího poháru 1x mistr ligy , 3x vítěz domácího poháru
trenér Tamaz Pertia trenér Vlad Goian
kapacita stadionu 9 500 kapacita stadionu 14 300

 

Štítky liberec, fotbal, slovan, sport, uefa, Lotyšsko, Riga, FC Sheriff Tiraspol, Evropská liga UEFA, Skonto FC, Chance, Moldavsko, Valērijs Šabala, Georgi Georgiev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan si zahraje s Rigou, odhaduje bookmaker  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.