Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Slovan v Hrádku před parádní návštěvou podlehl Brøndby

Hučící úl připomínalo hřiště v Hrádku – Doníně během přípravného fotbalového zápasu mezi libereckým Slovanem a kodaňským Brøndby. Slušné hře chybělo to podstatné – zakončení a góly. Vyrovnaný zápas rozhodly dvě branky v závěru poločasů a Slovan tak hostům z Kodaně podlehl.

„Ježiš ,tady je lidí,“ zhodnotil návštěvu asi sedmi stovek diváků jeden z příchozích. Obsypané hřiště, fronty na pivo a klobásy, v Hrádku se zkrátka konalo pohodové odpoledne a o zápas až tak nešlo. „Lidi to berou jako takovou pouť, můžou se sejít, popovídat, dát si pivko,“ shrnuje pohnutky velké části příchozích muž u stánku s pivem.

A když se k tomu lidé mohli podívat na svižný fotbal, nic jim vlastně nechybělo. I když jedna věc přece – šance a góly, těch bylo pomálu a Slovan ty své neproměnil. Naopak hosté své dvě ano, a tak se zrodil i výsledek.

Ve 43. minutě se po rychlém kontru a odraženém balonu prosadil Durmisi, v 84. minutě šel sám na branku Stuckler, který prostřelil Hrošša. Slovan měl také několik šancí, ale často volil příliš složité zakončení, někdy chyběl větší důraz.

Slovan – Brøndby 0:2 (0:1)

Branky: 43. Durmisi, 84. Stuckler

FC Slovan Liberec: Hroššo – Mudra (65. Coufal), Pimpara (85. Pokorný), Rajnoch, Fleišman (C) – Jarolím, Obročník – Šural, Pavelka, Kolár (58. Sackey) – Luckassen (46. Hadaščok).

Brøndby Kodaň: Hradecky – Ornskov, Kahlenberg (C) (62. Thygesen), Syzmanowski, Makienok (46. Hasani), Nunez, Holst, Durmisi (46. Phiri), Norgaard, Dumic (46. Da Silva), Semb Berge.

Už v 11 hodin sehrál Slovan jiný zápas. V Raspenavě přivítal Bohemku a tady padalo gólů víc. Hattrickem se blýskla slovenská posila Hamulák. Ten navíc trefil i tyč a stal se tak mužem zápasu. V základu se objevil i další nováček – Branislav Obžera nádherně přihrál na první gól, rozehrál i akci u třetí branky. Bohemka ale vždy dokázala zareagovat, i když druhý gól jí věnoval gólman Bojčuk.

Sestava Slovanu byla i kvůli odpolednímu zápasy s Kodaní složená především z hráčů z juniorky doplněných hráči širšího kádru a nováčky. Slušná návštěva tak mohla vidět i Martina Filla či Uruguayce Hernána Petryka.

V závěru si staré časy v dresu Slovanu připomněl i Tomáš Janů, který si zahrál posledních deset minut na pozici levého beka.

Slovan – Bohemians 1905 3:3 (2:1)

Branky: 21.,23. a 72. Hamuľák - 27. Mosquera, 54. Moravec, 83. Šírl, Rozhodčí: Pekař – Kovářová, Horáček.

Liberec: Bojčuk – Vidal, Karišik, Bong (66. Drobílek), Egert – Obžera, Soungole, Fillo (79. Janů), Bouška (46. Bernát), Dydowicz – Hamulák.

Slovan hrál zápasy s Bohemkou a s Brondby Kodaň.

Sobota, 5. července 2014, 21:11

Vladimír Coufal se na hřiště dostal ve druhé půli
David Pavelka má slušnou možnost

Autoři

Štítky FC Slovan Liberec, návštěva, FC København, Brøndby, Donín, Bohemians 1905, Martin Fillo, Tomáš Janů, Bílí Tygři Liberec, Da Silva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan v Hrádku před parádní návštěvou podlehl Brøndby  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.