Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

To je úvod! Testovaný Budnik se za dvacet minut trefil dvakrát

Ve Slovanu je teď hodně živo. Tým odehrál poslední zápas ve skupině Tipsport ligy a smetl 4:0 druholigové Budějce, když se dvakrát v prvních dvaceti minutách trefil zkoušený útočník z ukrajinské Poltavy Evžen Budnik. Mluví se také o odchodu Kováče a příchodu Rajnocha. Smlouvu už v úterý podepsal Marek Jarolím.

Ale popořádku. Od 11.30 sehrál Slovan poslední zápas ve skupině Tipsport ligy proti druholigovému celku z Českých Budějovic. A vedl si náramně, svého soupeře porazil o čtyři góly. Poprvé se v sestavě ukázal třiadvacetiletý mladík Evžen Budnik a o místo v týmu si řekl hodně hlasitě – už ve dvacáté minutě měl na svém kontě dvě branky!

Skóre načal ve čtrnácté minutě, kdy dorážel střelu Šurala. O šest minut později zahrál jeden z budějckých hráčů ve vápně rukou a Budnik penaltu proměnil. Ve 33.minutě si na roh Šurala naskočil Kováč a hlavou nedal soupeřovu brankáři šanci. V poločase se sestava hodně prostřídala, Slovan ale dokázal přidat jeden gól, když se pěknou střelou zpoza vápna prosadil Kušnír.

Slovan Liberec – Dynamo České Budějovice

Tipsport liga, 21.1., 11.30

Branka: 12. a 20.(p) Budnik, 31. Kováč, 77. Kolár Rozhodčí: Kocourek

Liberec: Kovář - Coufal (46. Kušnír), Kováč, Karišik (46. Pimpara), Frýdek - Sackey (63. Pokorný), Obročník - Douglas (46. Rabušic), Šural, Ndiaye (46. Kolár) - Budnik (63. Novotný)
Č. Budějovice: Novák (46. Rodinger) - Hašek, Novák, Lengyel, Hanzlík - Klesa, Herzán, Antonovič (46. Benát), Brunclík (46. Kadula), Poliaček (46. Funda) - Chmelo (46. Kalod)

Případ Kováč a Jan Rajnoch

O Radoslavu Kováčovi se spekuluje už řadu dní, momentálně je situace taková, že hráč by měl podepsat smlouvu ve Spartě a v létě tam odejít. Objevila se ale informace, že klub už má vyhlédnutou náhradu – Jana Rajnocha. Bývalý reprezentant nyní hraje v druhé turecké lize a není spokojený. V rozhovoru pro iDnes prozradil, že už je prakticky dohodnutý se Slovanem. Uvidíme, co přinesou další dny, rozhodne se podle toho, zda Kováč opravdu odejde do Sparty. Pokud ano, Rajnoch zřejmě přijde, spolu by mohli do léta vytvořit zajímavou stoperskou dvojici.

Jarolím nahradí Rybalku

Sergej Rybalka už se téměř jistě do Slovanu nevrátí. Dynamo Kyjev ho chce prodat a nejspíš se mu to podaří. Rybalka je nyní na zkoušce v ruské Kazani a nechal se slyšet, že pokud se mu tam angažmá nevyvede, podepíše v Plzni. Sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar tak opět velmi rychle zareagoval a do Liberce přilákal Marka Jarolíma. Bývalého hráče Slavie nebo Jablonce zlákal z angažmá v Řecku. Smlouvu na půl roku s opcí Jarolím podepsal v úterý. Ofenzivní hráč by měl nahradit právě Rybalku.

Jak by to mohlo vypadat?

Zatím je pryč Kelić, na jehož místo se tlačí Pimpara a Karišik. Pokud v létě zmizí Kováč, přijít by mohl Rajnoch. Stoperská dvojice tedy vypadá slušně i do další sezony. Jarolím přichází nahradit Rybalku, tady by to mohlo být také dobré. Slovan ještě shání hráče do útoku, prakticky sám odehrál podzim Rabušic. Alternovat s ním by mohl Evžen Budnik, který do Slovanu přišel z Poltavy. A hned v prvním utkání ukázal, že by to mohlo jít.

Autoři

Štítky slovan, kováč, rajnoch, jarolím, FC Slovan Liberec, Radoslav Kováč, Jan Rajnoch, Marek Jarolím, Tipsport liga, Poltava, České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

To je úvod! Testovaný Budnik se za dvacet minut trefil dvakrát  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.