Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

V hlavní roli stopeři: Kelić na testy, Kováč má návrh smlouvy

Hodně hektická byla středa pro Slovan Liberec. Událo se několik zásadních změn. Návrh smlouvy ze strany klubu pro kapitána a hlavní postavu týmu Kováče a také odlet druhého stopera základní sestavy Keliće na testy do moldavského Tiraspolu. Tamní Sheriff o chorvatského obránce velmi stojí. To dnes hýbe Libercem.

Zprávou dne je, že Slovan nabídl Kováčovi novou smlouvu, podrobnosti ovšem nezveřejnil. Teď se musí k nabídce vyjádřit sám hráč, který o své budoucnosti ve Slovanu ve středu jednal s majitelem klubu Ludvíkem Karlem. „Jednání budou pokračovat v dalších dnech," řekl sportovní ředitel klubu Jan Nezmar. Kováč sám řekl, že by rád ve Slovanu setrval, nabídky má ale i z Jablonce a Olomouce.

Kolega ze stoperské dvojice Renáto Kelić už zřejmě dres Slovanu na jaře neoblékne. Do svých řad ho láká nejlepší moldavský klub Sheriff Tiraspol a zájem je prý značný. Kelić do Tiraspolu ve čtvrtek odlétá na testy a je pravděpodobné, že tam podepíše novou smlouvu. Kluby už jsou dohodnuté a odejít chce i sám hráč. „Pokud úspěšně absolvuje zdravotní prohlídku a budou splněny všechny další náležitosti, Renáto Kelić po více než pěti letech opustí náš klub,“ objevilo se na klubovém webu.

Na zkoušce ve Slovanu je také další hráč Dynama Kyjev, třiadvacetiletý ofenzivní záložník nebo útočník Dmytro Korkishko, který dosud nejvíc proslul bitkou se svým spoluhráčem na tréninku béčka Dynama.

Slovan také odehrál první zimní přípravné utkání. V rámci Tipsport ligy se střetnul s pražskou Bohemkou a remizoval 2:2. Za Liberec skórovali Hušek a Sackey. S dresem Slovanu se jedním poločasem nejspíš rozloučil Kelić. Zahrál si i Korkishko, nebo Moustapha.

Slovan Liberec – Bohemians 1905 2:2 (1:1)

Branky: 36. Hušek, 48. Sackey - 15. Hora, 81. Lietava ŽK: Rozhodčí: Ondřej Lerch

Liberec: Kovář (12. Hroššo) - Kušnír (46. Coufal), Kováč (46. Pimpara), Karišik (46. Kelić), Frýdek - Hušek (46. Obročník), Sackey (81. Vojtěch Novotný) - Korkishko (46. Šural), Douglas (69. Káva), Delarge (46. Kolár) - Rabušic (59. Ndiaye)

Bohemians 1905: Berkovec - Pauschek, Cseh, Krch (46. Šmíd), Kolář (46. Kalina) - Jindříšek (74. Ibeagha), Rada - Jeremenko (46. Moravec), Hora, Bartek (74. Artemuk) - Lietava

Autoři

Štítky slovan, kováč, kelić, FC Slovan Liberec, FC Sheriff Tiraspol, Bohemians 1905, Dmytro Korkiško, Renato Kelić, FK Baumit Jablonec, SK Sigma Olomouc, Jan Nezmar, FK Dynamo Kyjev, Lietava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hlavní roli stopeři: Kelić na testy, Kováč má návrh smlouvy  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.