Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Večer se jde na Sevillu. Outsider z Liberce chce překvapit

Je tu další zápas Evropské ligy. Slovan se od 19 hodin na svém stadionu představí v souboji se španělskou Sevillou. A hosté jsou velkým favoritem a nikdo ani moc neočekává úspěch Liberce. Přesto si ale fanoušci ve skrytu duše přejí úspěch.

 

Sevilla přijede bez svého kapitána Ivana Rakitiće, který svůj tým v nynější sezóně táhne gólově i herně. Pro Slovan je to výhoda, fotbaloví fanoušci ale neuvidí největší hvězdu soupeře. Tým Sevilly bude přesto velmi silný, ze dvou dosavadních zápasů Evropské ligy má šest bodů a po horším začátku v lize pravidelně boduje i tam. „Víme, že to bude složitý, ale doufám, že jsme na to připravený. Zvládli jsme to i v jiných zápasech,“ řekl kapitán Slovanu Radoslav Kováč na předzápasové tiskovce.

Slovanu se po dlouhé přestávce nevydařil zápas na Slovácku. Tedy především část zápasu mezi 46. a 57. minutou, kdy dostal tři góly a celkově prohrál 4:2. Jenže když naposledy prohrál v lize se čtyřmi obdrženými brankami, tak poté vyhrál v Udine 3:1, takže i na prohře na Slovácku se dá najít něco optimistického, navíc v Evropské lize prohrál pouze úvodní zápas v Rize, od té doby sedmkrát neprohrál a ztratil pouze dvěma remízami.

Zápas se Sevillou měl být tahákem podzimu, jenže fanoušci Slovanu s velkou pravděpodobností stadion nevyprodají. Slovan se na poslední chvíli snažil nalákat lidi na stadion v ulicích města, jak se mu to povedlo, uvidíme večer. Očekává se podobná návštěva, jako na Estorilu, tedy přes 7 tisíc lidí.

Slovanu bude chybět Sackey, který proti Estorilu vyfasoval červenou a nejspíš i Frýdek, který je nemocný. Jinak jsou všichni připraveni. Seville kromě kapitána Rakitiće chybí i Trochowski či Marín.

Autoři

Štítky slovan, Sevilla, evropská, liga, Liberec, Slovácko, Radoslav Kováč, Estoril, Riga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Večer se jde na Sevillu. Outsider z Liberce chce překvapit  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.