Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Tygři vstoupili do čtvrtfinále play off vítězně. Když v Liberci prohráváte 2:0, těžko se to otáčí, říká plzeňský Kadlec

Hokejisté Liberce vstoupili vítězně do čtvrtfinále play off extraligy, úřadující mistr a vítěz základní části porazil v prvním zápase Plzeň 3:1. Bílí Tygři vykročili za výhrou v první třetině, ve které si vypracovali dvoubrankový náskok. Hosté dokázali ve třetí části snížit, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Naopak sami ještě inkasovali. Obránce Plzně Petr Kadlec nastoupil k 1210. zápasu v nejvyšší soutěži a je novým rekordmanem soutěže. Série hraná na čtyři vítězství bude pokračovat ve čtvrtek opět na severu Čech.

O první nebezpečnou střelu utkání se postaral ve 4. minutě Lev, ale poté převzali aktivitu Tygři. Pomohla jim k tomu i úvodní přesilová hra. Faul Pulpána sice domácí i díky řadě zákroků Machovského nepotrestali, v 8. minutě se ale ujali vedení. Pohotovou dorážkou otevřel skóre kapitán Radivojevič.

O druhý gól se postaral Valský, jehož našel střílenou přihrávkou zcela volného u pravé tyčky Svačina. Do další velké šance se dostal Ševc, zkušený obránce však nezamířil přesně. Až poté se připomněli i hosté, Schleissův pokus se však neujal, Lašáka nepřekonal v samotném závěru první třetiny ani Kratěna.

"Začátek se nám bohužel nepovedl. Liberec na nás vlétnul, protečovával puky, chodili dopředu ve třech hráčích, byli rozjetí a my jsme si s tím nevěděli rady. Z toho vyplynuly góly. A když v Liberci prohráváte 2:0, těžko se to otáčí," řekl Kadlec.

Podobně jako plzeňský kapitán dopadl ve 22. minutě i Indrák, jehož střela sice prošla za Lašáka, puk však skončil těsně vedle pravé tyčky. Snížit nedokázal ani Kubalík. Severočeši tolik šancí neměli, přesto i oni byli blízko gólu. Bartovič však samostatný nájezd neproměnil.

Zatímco v první části si Lašák připsal jen šest zákroků, ve druhé měl práce výrazně více. Čisté konto však uhájil i proti Čerešňákovi, jenž nedokázal v přesilové hře pohotově zakončit. Ve 39. minutě měl i velké štěstí, Lev jej prostřelil od modré, než ale stihl puk přejít brankovou čáru, odpálil jej do bezpečí Jánošík.

Třetí dvacetiminutovku poznamenala série vyloučení a v nerovnovážném počtu hráčů na ledě se podařilo Indiánům snížit. Lašáka překonal ve 48. minutě po Kadlecově přihrávce Stach.

"Byla tam křížná přihrávka, která se odrazila soupeři přesně na hůl. Na kotouč jsem si sáhnul, odrazilo se mi to od hokejky do branky. Bylo to ale dobře sehrané a hosté si gól zasloužili. Měli tam dvě velké šance ve druhé třetině, kdy jim kotouč poskakoval kousek od brankové čáry. Tam při mně stálo štěstí, teď pomohlo Plzni," řekl brankář Tygrů Ján Lašák, jenž si nakonec připsal 21 zákroků.

Domácím se podařilo získat dvoubrankové vedení zpět. V 51. minutě překonal Bulíř se štěstím Machovského potřetí, puk se odrazil za čáru od nohy plzeňského brankáře. "Bylo důležité, že jsme docela rychle dokázali odpovědět na jejich snížení a vzali si dvoubrankové vedení zpět. Byl to šťastný gól, ale i takové v play off padají. Plzeň už pak neměla sílu na obrat," řekl útočník domácích Branko Radivojevič.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Bílí Tygři Liberec, Petr Kadlec, FC Viktoria Plzeň, Ján Lašák, Česko, čtvrtfinále, Branko Radivojevič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři vstoupili do čtvrtfinále play off vítězně.  Když v Liberci prohráváte 2:0, těžko se to otáčí, říká plzeňský Kadlec  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.