Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Bílí Tygři mají druhý bod. Vítězství nad Plzní řídil tříbodový Bartovič

Skvěle vstoupili liberečtí Bílí Tygři do čtvrtfinále play off. Po středeční výhře se jim povedlo i druhé utkání, které zvládli poměrem 4:2. Vidět byl hlavně slovenský útočník Bartovič, který vstřelil dvě branky a na tu poslední nahrál. Série teď má dva dny pauzu a stěhuje se na západ Čech.

Plzeň tentokrát domácí tým zaskočila brzkým gólem, už ve třetí minutě se trefil Lev. Tygři se ale nepoložili a dvěma rychlými góly Valského a Bartoviče vyrovnaly. Jenže Plzeň se také nehodlala vzdát a ještě v první třetině v přesilovce vyrovnal Čerešňák.

Rozdílový gól pak mohla vstřelit obě mužstva, podařilo se to ale domácím. Svačina objel plzeňskou branku, předložil puk Bartovičovi a ten v pádu vyslal gólovou střelu – 3:2.

Plzeň se pak snažila vyrovnat a Tygři si především hlídali hubený náskok. Přesto se jim podařilo vítězství pojistit. Bartovič vydoloval puk za bránou Plzně, posunul ho na Šimka a ten před bránou našel nekrytého Krenželoka.

Plzeň se ještě snažila zápas zdramatizovat, odvolala brankáře, bylo už ale pozdě.

Filip Pešán (Liberec) „Odehráli jsme velmi vyrovnaný zápas se soupeřem, který je ofenzivně velmi nebezpečný. Byli jsme trpěliví a dobře organizovaní. Věděli jsme, že Plzeň bude chtít hrát přesilovky. Včera jsem trochu nepochopil kolegu, když říkal, že si hráči budou říkat o fauly - dnes jsem to pochopil. Tyhle věci do play-off a obecně do hokeje nepatří. V těchto fázích začali nabírat dech a my byli rádi, že jsme všechna oslabení ubránili a že jsme v závěru dali uklidňující gól."

Ladislav Čihák (Plzeň) „Nám se podařilo vstoupit do utkání aktivně, první třetina byla velmi vyrovnaná. Snažili jsme se hodně napadat a bruslit. Dostali jsme Liberec pod tlak a vstřelili jsme z toho dvě branky. Ve druhé části jsme z toho trochu ustoupili, inkasovali jsme třetí gól a museli jsme to trochu otevřít. Na to, jak jsou Tygři dominantní, kluci podali dobrý výkon a musím jim poděkovat. Těšíme se do Plzně."

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:2

Branky a nahrávky: 4. Valský, 5. Bartovič (Ševc, Lakatoš), 29. Bartovič (Svačina, Valský), 58. L. Krenželok (R. Šimek, Bartovič) - 3. Lev (Kadlec, Indrák), 15. Čerešňák (Lev). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Kubičík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:2. Třetiny: 2:2, 1:0, 1:0. Diváci: 7439. Stav série: 2:0.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Viktoria Plzeň, Bílí Tygři Liberec, Česko, FC Slovan Liberec, HC Škoda Plzeň, Filip Pešán, Ladislav Čihák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílí Tygři mají druhý bod. Vítězství nad Plzní řídil tříbodový Bartovič  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.