Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Lakatoš hrdinou! Rozhodl v prodloužení a Tygři mají v semifinále druhé vítězství

Dvě třetiny zápasu to vypadalo, že Tygři si poměrně v klidu míří pro druhé vítězství. Jenže ani třígólové vedení nestačilo a Piráti ve třetí třetině dvěma góly dokázali srovnat. Hrdinou se tak stal mladý liberecký odchovanec, který v prodloužení svým druhým gólem v utkání rozhodl.

První třetina nabídla jeden gól. Skóre otevřel dorážkou Lakatoš a Tygři se mohli uklidnit. Druhá třetina přinesla hodně vzruchu, Tygři postupně přidali dvě branky a bylo to 3:0. Chomutov přitom nevyužil dvě dlouhé přesilovky 5 na 3.

Hosté tak udeřili trochu šťastně v závěru druhé třetiny, kdy Vondrka poslal střelu po ledě a Lašák ji k údivu všech propustil do sítě.

Do třetí třetiny vstoupili skvěle hosté a Tygry celou dvacetiminutovku přehrávali. A svou převahu vyjádřili gólově. Nejprve se od modré trefil Valach, když jeho ránu nešťastně tečoval Stránský. Třetí branku pak přidal Kämpf a i v tomto případě Lašáka zmátla teč střely.

Tygři pak byli jako opaření, zápas tak šel do prodloužení. Jenže uplynuly z něj pouze 2 minuty a 58 vteřin a Lakatoš se prosadil podruhé.

Tygři tak po včerejším vítězství přidali i druhý bod. Série má nyní dva dny pauzu a třetím utkáním se pokračuje v úterý v Chomutově.

Filip Pešán (trenér Liberce) „Soupeř nastoupil aktivněji než v pátek. My s tím chvilkami měli problém, ale během zápasu jsme se dostávali do šancí a vedli 3:0. Mohli jsme přihodit další branky, což se nestalo, Chomutov ze svých příležitostí vytěžil vyrovnání. Myslím, že rozhodlo to, když jsme přečkali obě oslabení tří proti pěti. A také náš tlak v brankovišti, který nám přinesl góly v základní hrací době a pak i v prodloužení."

Vladimír Růžička (trenér Chomutova) „Sehráli jsme lepší zápas než ten první. Poděkoval jsem hráčům za odvedený výkon, za to, jak se vrátili zpátky do utkání z 0:3 na 3:3. Když jsme ztráceli tři branky, asi nikdo nevěřil, že to dokážeme. Ale mám silné mužstvo, letos to bylo několikáté utkání. Škoda, že jsme nevyužili dvě přesilovky pět na tři. To rozhodlo. Dokázali jsme se sice vrátit, ale bohužel, v prodloužení jsme dostali gól. Přijeli jsme sem pro jedno vítězství, to se nepovedlo. Musíme zvítězit dvakrát doma, abychom na něco mohli pomýšlet."

2. zápas semifinále extraligy

Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov 4:3pp (1:0, 2:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Lakatoš (Ordoš), 21. Radivojevič (Ordoš), 28. Svačina (Valský), 63. Lakatoš (Jelínek) – 37. Vondrka (Huml, Rutta), 49. Valach (Koblasa, V. Růžička), 52. Kämpf (Chalupa, Rutta). Rozhodčí: Hribik, Hradil – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 24:25. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Stav série: 2:0.

Bílí Tygři Liberec: Lašák – Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner, Pyrochta – Lakatoš, Jelínek, Krenželok – Ordoš, Bližňák, Radivojevič – Valský, Vantuch, Svačina – Dlouhý, Stránský, Bartovič. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Piráti Chomutov: Laco – Rutta, Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, Kudělka – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, Růžička mladší, Sklenář – Račuk, Kämpf, Koblasa – Hlava, Lauko, Poletín. Trenéři: Růžička starší, Martínek a Šťastný.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Piráti Chomutov, Vladimír Růžička, tygr, Bílí Tygři Liberec, Filip Pešán, semifinále, FC Slovan Liberec, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lakatoš hrdinou! Rozhodl v prodloužení a Tygři mají v semifinále druhé vítězství  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.