Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nervózní zápas plný potyček urvali Tygři. V Chomutově mohou semifinále rozhodnout

Obrovské odhodlání a bojovnost ukázali liberečtí Bílí Tygři v pátém utkání semifinálové série Tipsport extraligy proti Chomutovu. I když od deváté minuty z první vážnější akce Chomutova inkasovali, zápas stihli dvěma góly otočit a získali tak mečbol. Šesté utkání se hraje už v neděli v Chomutově.

Tygři od začátku zápasu hráli v obrovském tempu. Hosty se snažili rozhodit dohráváním soubojů i provokacemi. Do vedení šel ale Chomutov, když se pěkným přiťuknutím uvolnil Růžička a prostřelil Willa. Ještě v první třetině ale dokázal vyrovnat Ordoš a od té doby byl na ledě jen jeden tým, což dokazuje i poměr střel v prvním dějství, který byl 23:6 pro domácí.

Začátek druhé třetiny opět patřil Tygrům, ve 23. minutě se po krásné přihrávce Valského trefil Radim Šimek a Tygři už vítěství nepustili a Chomutovu toho už mnoho nedovolili. Největší šanci na vyrovnání tak měl Chomutov osm vteřin před koncem, kdy se po zmatku v obraně objevil sám před Willem Huml, domácí gólman ale jeho střelu vyrazil.

Ján Laco (Chomutov) „Počítali jsme s tím, že na nás Liberec vyběhne. Celý zápas ovlivnila vyloučení, byli jsme hodně pod tlakem. Tlak Liberce do brankoviště byl velký, ale kluci mi pomáhali a tak to nebylo až tak zlé. Hodně jsme si to pokazili vyloučením 5 na 3 a to nás stálo zápas, to si nemůžeme dovolit.“

Radim Šimek (Liberec) „Byl to týmový výkon, fárali jsme jeden za druhého a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Řekli jsme si, že musíme víc střílet, i já jsem měl snad deset střel. Teď jsme v psychické výhodě a pojedeme se do Chomutova poprat o čtvrté vítězství.“

Pátý zápas semifinále play off extraligy

Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Ordoš (R. Šimek), 23.R. Šimek (Valský) – 9. V. Růžička (Sklenář, Dlapa). Rozhodčí: Hribik, Pražák – Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Střely na branku: 42:24. Diváci: 7 500 (vyprodáno).

Stav série: 3:2

Bílí Tygři Liberec: Will – R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner, Mojžíš – Lakatoš, P. Jelínek, Radivojevič – Valský, L. Krenželok, Svačina – Bartovič, Bližňák, Ordoš – J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Piráti Chomutov: J. Laco – L. Chalupa, Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Skinner, Trefný – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Kaše – Koblasa, Kämpf, Skokan – Poletín, Lauko, Hlava – Račuk. Trenéři: Růžička starší, Šťastný a Martínek.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Piráti Chomutov, Bílí Tygři Liberec, Radim Šimek, Extraliga ledního hokeje, Vlastimil Růžička, Ján Laco, semifinále, Ludvík Bohumil Kašpar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nervózní zápas plný potyček urvali Tygři. V Chomutově mohou semifinále rozhodnout  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.