Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Radivojevič: Před Chomutovem smekám, jsme rádi, že je to za námi

Hokejisté Liberce mají za sebou výrazně trnitější cestu než v loňském play off, kdy ze 14 utkání prohráli jen dvě až ve finále proti Spartě. Ale protože ji zvládli, mohou se opět těšit na boje o mistrovský titul, o který se úřadující šampiony pokusí obrat Kometa Brno. Kapitán Bílých Tygrů Branko Radivojevič však i tentokrát věří ve zlatou tečku.

Po Plzni trápil až do šestého zápasu svěřence kouče Filipa Pešána i Chomutov. "Nikdo nečekal, že série skončí 4:0. Věděli jsme, že Chomutov bude kousat. Jsou velmi nepříjemným soupeřem a já před nimi smekám klobouk. Hráli opravdu výborně. Jsme rádi, že to máme za sebou. Můžeme si alespoň pár dní oddechnout a už se těšíme na finále," řekl Radivojevič.

Za klíčový v celé sérii považuje pátý zápas. "Psychická výhoda tam šla na naši stranu. Byl to oboustranně odbojovaný zápas, v němž jsme věděli, že musíme něco změnit oproti zápasům, které jsme prohráli v Chomutově. Zvládli jsme to výborně. Máme dost zkušené mužstvo na to, abychom nepanikařili, i když tam byl tlak," uvedl Radivojevič.

"I když je to letos jiné, určitě pomáhají i zkušenosti z loňského play off. Byli jsme trpěliví, fyzicky jsme na tom velmi dobře a věřili jsme, že to dotáhneme k postupu. V šestém utkání jsme ten mečbol zúročili," dodal.

Zásadní bylo i pokrytí tahouna chomutovské ofenzivy Michala Vondrky od stavu série 2:2. "Michal je strašně dobrý hráč. A dobrý kluk, je podle mě ještě větší člověk než hokejista. Hráli jsme spolu ve Slovanu Bratislava, obdivuju ho. Ale tady muselo jít kamarádství stranou a museli jsme na něho trošku přitvrdit, aby o nás věděl. Každému hráči se pak hraje hůře, když ho začnete dohrávat. Ale klobouk dolů před Michalem. Neviděl jsem nikde, že by nějak naříkal a stěžoval si," ocenil Radivojevič.

Sám si byl v neděli jistý postupem až po gólu na 4:0 do prázdné branky při power play Pirátů. "Bylo totiž pořád dost času a Chomutov je velmi nepříjemný. Po čtvrtém gólu už jsem ale věřil, že to dotáhneme do konce, i proto, že Roman Will chytal výborně," řekl slovenský útočník.

Liberečtí ušetřili síly a nemusí hrát ošemetný sedmý zápas. "Člověk nikdy neví, co by se mohlo v tom sedmém utkání stát. Kdybychom ho museli hrát, bylo by hrozně málo času před finále. Takhle je to jiné. Máme i nějaké bolístky, takže se můžeme dát do kupy," pochvaloval si Radivojevič.

Uvědomil si také rozdíl oproti loňsku. "Tehdy to také bylo náročné, ale ty dvě série před finále mi ani nepřišlo, že hrajeme play off. Odehráli jsme čtyři zápasy a měli hodně času na regeneraci. Teď je to pravé play off," řekl šestatřicetiletý držitel stříbra a bronzu z MS.

Ve finále očekává dobrou sérii s velmi těžkým protivníkem. "Těším se na to, bude to určitě bouřlivé jak u nich, tak u nás," řekl Radivojevič, který viděl každý zápas Brna v semifinále s Hradcem Králové. "Hradec hrál skvěle, Kometa ale ukázala svou sílu, má v týmu hodně dobrých hráčů. Myslím, že šance jsou padesát na padesát. Věřím však, že titul z minulého roku můžeme zopakovat," prohlásil Radivojevič.

Spoléhá i na charakter mužstva. "Hrajeme jeden za druhého a věřím, že uděláme i poslední krok. Člověk nikdy neví, kdy si to finále znovu zahraje. Což také zdůrazňuji mladým klukům. Nedařilo se mi to celou kariéru, až teď dvakrát na jejím konci. A chci si to zopakovat i s tím úspěšným koncem," uvedl Radivojevič, jenž po sezoně v Liberci končí a zvažuje, že uzavře celou kariéru.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Branko Radivojevič, Piráti Chomutov, Bílí Tygři Liberec, finále, HC Kometa Brno, HC Sparta Praha, Michal Vondrka, HC Škoda Plzeň, Filip Pešán, HC Slovan Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radivojevič: Před Chomutovem smekám, jsme rádi, že je to za námi  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.