Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Bílí Tygři sehnali posilu do brány. Po dvou letech se vrací juniorský reprezentant Aleš Stezka

Po odchodu Jána Lašáka mají Bílí Tygři gólmanskou náhradu. Ze zámoří se po dvou letech vrací Aleš Stezka. Dvacetiletý brankář se s Libercem dohodl na dvouleté smlouvě a v příští sezóně by si tak měl připsat první extraligové starty.

„Jsem moc rád, že se k nám Aleš vrací po dvouleté pauze, kdy sbíral zkušenosti v americké juniorské soutěži USHL. Předtím pět let působil v mládežnických kategoriích Bílých Tygrů. Patří do úspěšné liberecké generace, která sbírala republikové medaile, včetně zlata starších dorostenců,“ řekl k angažování talentovaného hráče trenér gólmanů Bílých Tygrů Martin Láska.

Stezku před dvěma lety draftovala Minnesota a mladý gólman se tak stěhoval za oceán. Ročník 2015/16 tedy absolvoval ve Spojených státech v dresu Sioux Falls Stampede. Neunikla mu ani pozvánka na juniorské mistrovství světa, na němž Česká republika dokráčela do čtvrtfinále.

Po sezoně sice změnil dres, nicméně i nadále působil v rámci soutěže USHL, tentokrát v týmu Chicago Steel. S nimi v současné době stále bojuje v play-off ve finále konference.

„Ve dvaceti letech je to brankář, který má velký potenciál a je pro nás příslibem do budoucna. Aleše čeká další tvrdá práce po boku Romana Willa,“ dodal Láska.

Autoři | Foto Youtube

Štítky Bílí Tygři Liberec, Aleš Stezka, Ján Lašák, Minnesota Wild, Mistrovství světa v ledním hokeji, USA, Česko, Roman Will

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílí Tygři sehnali posilu do brány. Po dvou letech se vrací juniorský reprezentant Aleš Stezka  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.