Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Trenér Tygrů Pešán začal dobře i u reprezentace. S juniory dvakrát porazil Švýcary a míří do Finska

Dvěma vítězstvími nad Švýcarskem zahájil své angažmá u juniorské reprezentace do dvaceti let trenér a sportovní manažer libereckých Bílých Tygrů Filip Pešán. Ten využil toho, že mladíci ještě nejsou za mořem a sestavil výběr z toho nejlepšího, co je momentálně v této kategorii k dispozici, aby hráče osobně poznal. A jeho tým vyhrál 4:1 a 3:1.

O vítězství v prvním utkání se kromě Pešána výrazně zasloužil i liberecký odchovanec Marek Zachar, který se trefil dvakrát. „Zaskočili jsme je a napadalo nám to tam. Až pak se do toho Švýcaři dostali. Ve druhé třetině nás trochu začali přehrávat, ale myslím, že jsme si to pohlídali," řekl.

Ten se nakonec prosadil i ve druhém utkání, ve kterém vstřelil pojistku na 3:1.

Pešán ale bude Tygrům chybět i nadále. Jeho reprezentační výběr má totiž namířeno do Finska, kde se střetně s domácím výběrem.

Ten u mladíků oceňuje skvělý přístup a také bojovnost. „Ti kluci jsou hrozně energičtí. Starší extraligoví hráči už si v některých situacích počínají trochu zkušeněji, počkají si na kotouč, nikam se neženou. A tihle kluci jedou na sto procent každé střídání. To je trochu rozdíl,“ řekl Filip Pešán serveru hokej.cz.

V českých hráčích chce probudit především větší tlak do brány. „To chybí celému českému hokeji. To je ta osobní statečnost, o které jsem mluvil. Statečnost porvat se o kotouč, zaclonit střelu, inkasovat i nějakou ránu a neoplácet ji hned zpátky. Jestli tenhle tým bude mít statečnost, tak máme šanci uspět,“ dodal Pešán.

Juniorský výběr už odletěl do Finska, kde jej čekají utkání v pondělí a úterý od 17.30 českého času.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Filip Pešán, Bílí Tygři, reprezentace, Finsko, Bílí Tygři Liberec, Švýcarsko, Marek Zachar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Tygrů Pešán začal dobře i u reprezentace. S juniory dvakrát porazil Švýcary a míří do Finska  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.