Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Velký obrat, přesto prohra v prodloužení. Vstup do Ligy mistrů se Bílým Tygrům nepovedl

Ve druhé třetině úvodního utkání Ligy mistrů liberečtí Bílí Tygři předvedli, že i v této sezoně by mohli být hodně silní. Švédské Växjö v ní porazili 3:1 a skóre tak otočili na svou stranu. Jenže švédský tým stihl v posledním dějství vyrovnat a v prodloužení rozhodl Rosén.

Tygři vstoupili do utkání náporem, do vedení šli ale ale v desáté minutě gólem Josefssona hosté. Další gól už nepadl. Liberečtí si je nechávali na druhou třetinu. Hned zkraje třetiny šel švédský tým do dvoubrankového náskoku, jenže pak se začaly dít věci a tygři během tří minut otočili skóre na 3:2.

Ve třetí třetině se ale hostům podařilo opět vyrovnat a utkání tak šlo do prodloužení. V něm byl šťastnějšíí švédský tým.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (Tygři) „V průběhu zápasu jsme měli výkonnostní vlny. Dobře jsme do utkání vstoupili, jenže jsme inkasovali a následnými vyloučeními jsme soupeře dostali do hry. Kluci však oslabení bránili dobře, což byl jeden z klíčů k následnému obratu. Chtíč byl velký, ale bohužel to nevyšlo. Oba týmy sehrály vyrovnané utkání."

Sam Hallam (Växjö) „Liberec má náš respekt, zvolil na nás velmi dobrou taktiku. Nám se v utkání podařily první a třetí třetina, naopak ve druhé periodě jsme byli hodně nedisciplinovaní. Jinak jsem spokojený. Uspokojilo mě hned úvodní dějství. Až na shození rukavic Lakatoše jsme viděli férové utkání a mám radost, že jsme urvali ten bod navíc."

Bílí Tygři Liberec - Växjö 3:4 v prodl. (0:1, 3:1, 0:1 - 0:1) 

Branky a nahrávky:32. Bakoš, 33. Ordoš, 35. Lakatoš (Bulíř) - 10. Josefsson (Kiiskinen), 21. Brodecki (Fröberg, Bohm), 51. Pettersson (Persson), 63. Rosén. Rozhodčí: Stricker (Švýc.), Pešina - Gerát, Hynek (všichni ČR). Vyloučení: 8:5, navíc Lakatoš (Liberec) 10 min. Využití:0:1. V oslabení:1:0. Diváci:4236.

Sestava Liberce:Will - Jánošík, Ševc, Plutnar, Šmíd, Mojžíš, Derner - Lakatoš, Jelínek, Krenželok - Bakoš, Bulíř, Jašek - Bartovič, Vantuch, Ordoš - Stránský, Vlach, Špaček - A. Dlouhý. Trenér: Mlejnek.

Druhý zápas skupiny E: Davos - Cardiff 10:1.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, Liga mistrů, Bílí Tygři Liberec, Liga mistrů UEFA, FC Slovan Liberec, Växjö, Cardiff City FC, Sam Hallam, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký obrat, přesto prohra v prodloužení. Vstup do Ligy mistrů se Bílým Tygrům nepovedl  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.