Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Špatná rozehrávka brankáře stála Tygry tříbodové vítězství. Mrzí mě to, řekl Will

Do konce zápasu chyběly sekundy. Boleslav se tlačila za vyrovnáním, ale Tygři odolávali. K puku se dostal domácí gólman Will, který nechtěl dopustit vhazování před vlastní brankou a rozhodl se puk odpálit. Jenže trefil hostujícího hráče a po odrazu ho do sítě napálil Žejdl. Ke třem bodům chybělo osm sekund.

„Chtěl jsem to prostě odpálit. Neměl jsem v úmyslu dát gól, jen jsem chtěl kotouč dostat pryč z našeho obranného pásma, aby se nám trochu ulevilo. Trefil jsem ovšem hráče přede mnou a následně z toho byl gól,“ vyprávěl po zápase hlavní aktér celé události Roman Will.

Těsně po situaci se chytal za hlavu, nakonec byl ale hlavní postavou nájezdů, když výrazně pomohl ke druhému bodu. „Nemohl jsem nad tím nějak přemýšlet. V utkání se stalo několik chyb, tahle byla bohužel hodně vidět,“ dodal.

Tygři přitom měli snový začátek. V páté minutě vedl pro brankách Lakatoše a Kvapila 2:0, jenže hosté ještě do přestávky stihli vyrovnat. Třetí branka padla osm minut před koncem. Kvapil se krásně uvolnil a poslal Tygry do vedení. Boleslav ale osm sekund před koncem vyrovnala.

V prodloužení rozhodl penaltový specialista Redenbach, druhý bod tak zůstal pod Ještědem.

Karel Mlejnek (Liberec) „Atributy našeho dnešního dvoubodového vítězství byly skvěle sehrané přesilovky, ve kterých jsme vstřelili tři branky a dobře odbráněná oslabení, tedy kromě první třetiny. Důvodem, proč jsme nezískali tři body, byla naše nedisciplinovanost. Prodloužení sehrál lépe soupeř, ale my jsme zvládli nájezdy a dva získané body bereme, i když vzhledem k průběhu utkání je to pro nás vítězství s pachutí hořkosti. "

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav) „Do zápasu jsme nevstoupili vůbec šťastně. Dostali jsme dva rychlé góly v oslabení, přičemž na oslabení jsme se dopředu připravovali. Od toho se odvíjel celý začátek utkání, domácí byli na koni. Naštěstí se nám pak podařilo snížit a následně i vyrovnat v přesilovce. Celá druhá třetina byla vyrovnaná, byly tam šance na obou stranách. V té třetí jsme inkasovali, ale bojovností jsme si za tím vyrovnávacím gólem šli a nakonec ho i vstřelili. Prodloužení jsme sehráli dobře, jen nám mrzí ty nevyužité šance. Nájezdy jsou už loterie a nám se v nich letos moc nedaří."

31.kolo, st 20.12.2017

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:3

Branky a nahrávky: 5. Lakatoš (Redenbach, Jánošík), 5. M. Kvapil, 52. L. Krenželok (M. Kvapil), rozh. náj. Redenbach – 7. Kotvan (P. Holík), 13. Pacovský, 60. Žejdl. Rozhodčí: Hejduk, Souček – Kajínek, Hynek. Vyloučení: 10:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 795. Střely na branku: 41:35. Třetiny: 2:2, 0:0, 1:1

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Roman Will, Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, Viktor Ujčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špatná rozehrávka brankáře stála Tygry tříbodové vítězství. Mrzí mě to, řekl Will  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.