Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Tygři v prodloužení ubránili dvě přesilovky. V nájezdech rozhodl Bakoš

Další dvoubodové vítězství si připsali Bílí Tygři. Po výhře nad Boleslaví tentokrát vyhráli na horké půdě v Třinci. I když domácí měli výraznou střeleckou převahu a v prodloužení hráli čtyři minuty 4 na 3, druhý bod berou hosté. Krásným nájezdem jej vystřelil Bakoš.

Do vedení šel Liberec v 16. minutě v dvojnásobné přesilovce, kdy uspěl Jelínek. Domácí ale vyrovnali po necelých třech minutách druhého dějství. V jeho závěru se nejprve trefil po úniku Lakatoš, domácí ale bleskově odpověděli Růžičkou.

Třetí třetina gól nepřinesla a tak se šlo o prodloužení. V něm hráli hosté čtyři minuty v oslabení, přesto se ubránili a šlo se do nájezdů.

Nejprve se trefil Růžička, Kvapil ale nádhernou kličkou vyrovnal. V šesté sérii mohl nejprve rozhodnout opět Růžička a jeho pokus zkoumal videorozhodčí, gól ale nepadl, a tak druhý bod pro hosty trefil dalším krásným nájezdem Bakoš.

Tygři jsou v tabulce 11 a na osmé místo jim chybí dva body, navíc ale mají o jeden odehraný zápas méně.

Václav Varaďa (trenér Třince) „S výsledkem pochopitelně nejsme spokojení, ale předvedená hra byla z naší strany výborná. Liberec uspěl hlavně díky skvělému gólmanovi, který soupeře v důležitých chvílích podržel. Vytvořili jsme si mnoho šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Tým utkání odpracoval na výbornou a zaslouží si dobré hodnocení, i když nakonec z toho vyšel jen jediný bod."

Karel Mlejnek (trenér Liberce) „Narazili jsme na extrémně ofenzivního soupeře o jehož síle se není třeba dlouze bavit. Naše mužstvo ukázalo velmi dobře organizovaný defenzivní výkon, který byl navíc podpořený skvělým Willem v brance. V naší situaci je jedině plus, že jsme získali bod v nájezdech. Musím vyzvednou práci celého kolektivu nejen za základní část, ale především za prodloužení, kdy jsme extrémně dobře ubránili oslabení. To byl zlomový moment, který rozhodl o tom, že bereme bod navíc."

Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 2:3sn

Branky a nahrávky: 23. Irgl (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 40. Martin Růžička (Rákos, Marcinko) – 16. Jelínek (Bakoš, Kvapil), 39. Lakatoš (Krenželok, Ševc), rozhodující nájezd Bakoš. Rozhodčí: Úlehla, Kika – Gebauer, Hanzlík. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Střely na branku: 50:21. Diváci: 4762. Třetiny: 0:1, 2:1, 0:0 – 0:0

HC Oceláři Třinec: Hrubec – Krajíček, Doudera, Linhart, Musil, Jank, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Cienciala, Mikulík, Irgl – Adamský, Polanský, Petružálek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Bílí Tygři Liberec: Will – Ševc, Pyrochta, Kolmann, Havlín, Jánošík, Maier – Krenželok, Jelínek, Lakatoš – Kvapil, Redenbach, Bakoš – Ordoš, Jašek, Stránský – Vlach, Vantuch, Špaček – Bližňák. Trenér: Mlejnek.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, extraliga, Třinec, Bílí Tygři Liberec, HC Oceláři Třinec, BK Mladá Boleslav, Martin Růžička, Václav Varaďa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři v prodloužení ubránili dvě přesilovky. V nájezdech rozhodl Bakoš  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.