Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Dvougólový střelec Bakoš: Vyrovnanost extraligy? To je extrém

Bílí Tygři se v domácí sérii zápasů probudili a poprvé v sezoně vyhráli tři zápasy v řadě za tři body. Ani bodová série jim ale zatím nepomohla dostat se na pozice zaručující alespoň předkolo playoff. Přesto jsou na dostřel i šestému místu. Podle dosavadního klubového lídra bodování Martina Bakoše je letos extraliga opět nesmírně vyrovnaná.

Výhra nad Litvínovem, poté demolice Zlínu a šest branek Kometě. Tygři znovu připomínají tým, který v posledních dvou letech získal mistrovský titul a loni hrál finále. Zapracovali na disciplíně, přestali dostávat laciné branky a najednou jich hodně střílejí.

„V posledních zápasech nám to tam všem napadalo, což nám po psychické stránce velmi pomáhá. Puky se k nám začaly odrážet, jdeme tomu naproti,“ myslí si útočník Tygrů Martin Bakoš, který Kometě vstřelil dva góly.

Podle mladíka Lukáše Jaška je klíčem k lepším výsledkům vylepšená disciplína. „Nechodíme tolik na trestnou lavici a dostáváme méně gólů,“ zhodnotil liberecký forvard, který v posledních třech utkáních získal sedm bodů.

I přes výraznou bodovou sérii se ale Tygři stále drží mimo desítku. Vyhrávají totiž i přímí konkurenti. „Takhle vyrovnanou ligu jsem dlouho nezažil. Letos je to extrém. Aby to deset zápasů před koncem bylo mezi šestým a jedenáctým místem o pět bodů,“ dodal Bakoš.

Tygry čeká ještě jeden domácí zápas s Olomoucí, poté venku Mladá Boleslav a Pardubice. To jsou všechno týmy, které se s Tygry přetahují o místa v playoff. „Když budeme hrát takto zodpovědně, můžeme zvítězit i venku,“ připomněl Bakoš.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Martin Bakoš, Bílí Tygři, Liberec, hokej, playoff, Bílí Tygři Liberec, HC Kometa Brno, HC Verva Litvínov, PSG Zlín, Lukáš Jašek, HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvougólový střelec Bakoš: Vyrovnanost extraligy? To je extrém  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.