Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Pět výher v řadě? Klíčová změna je v disciplíně, říká liberecký bek Derner

Bílí Tygři vyhráli pět posledních extraligových zápasů, navíc všechny za tři body. A z pozic mimo předkolo playoff rázem bojují o šesté místo zajišťující přímý postup. Co se s týmem stalo? Faktorů je víc, ale podle beka Lukáše Dernera za vzepětím stojí zlepšená disciplína.

Vždyť Tygři jsou stále nejtrestanějším týme extraligy, a to s obrovským náskokem. Dohromady mají 798 trestných minut a před nimi Vítkovice 624. Nejméně trestaná Jihlava dokonce 372.

Tygry hodně oslabovaly desetiminutové osobní tresty, hráči jich vyfasovali celkem 19, před nimi jsou přitom Pardubice s deseti a například Jihlava má pouhé dva.

Jenže nyní přišel zlom, v zápase v Boleslavi šel Liberec do čtyř pouze jednou a méně vyloučených měl i v zápase s Olomoucí.

„Nejsou tam zbytečné fauly, možná jsme i trošku zjednodušili hru. Útočníci začali dávat góly, pak to jde na obránce, kteří si víc věří, no a nakonec i na mě. Všichni máme sebevědomí,“ všiml si proměny týmu gólman Roman Will, který v posledních dvou utkáních vychytal nulu a gól nedostal už 140 minut.

Zápas v Boleslavi byl podle něj jedním z nejpovedenějších venkovních v této sezoně. „Odpovědný a organizovaný výkon, od začátku bylo vidět, že jsme plnili, co nám trenéři řekli. Pro mě byla paráda chytat za klukama, měli jsme sebevědomí a hráli dobrý hokej," dodal.

I podle beka Lukáše Dernera se klíčová změna odehrála v disciplíně. „Každý z nás si vzal do hlavy, s čím do zápasu půjdeme. A každý to do puntíku plnil. Jsme rádi, že vyhráváme. Pokud se daří, hokej vypadá jinak, když ne, jste v křeči. Musíme na téhle vlně zůstat,“ myslí si.

Tygři tak jdou do závěru sezony v nejlepším rozpoložení. Už v úterý je ale čeká domácí utkání s Třincem a v pátek se představí na ledě Chomutova.

Autoři | Foto BK Mladá Boleslav

Štítky Lukáš Derner, Roman Will, Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, hokej, extraliga, HC Dukla Jihlava, HC Vítkovice Ridera, HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc, HC Oceláři Třinec, Piráti Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět výher v řadě? Klíčová změna je v disciplíně, říká liberecký bek Derner  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.