Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tygři pod dohledem Nedvěda smazali náskok Sparty a v prodloužení přidali bod navíc

Další velkou bitvu přinesl souboj mezi Libercem a Spartou. Všemu předcházel slavnostní ceremoniál, kdy byl ke stropu vyvěšen dres s číslem 93 a podobiznou Petra Nedvěda. Jenže domácí to jakoby rozhodilo a brzy prohrávali 0:2. Jenže ve třetím dějství dokázali ztrátu smazat. Prodloužení branku nepřineslo, bonusový bod pak díky Kvapilovi berou Tygři.

Začátek byl pro domácí jak ze zlého snu. Už po třech minutách a deseti vteřinách se trefil hostující Kalina a o minutu osmnáct vteřin později Kudrna – 0:2. Studená sprcha pro domácí hokejisty, kteří plánovali zápas vyhrát pro Petra Nedvěda.

Jenže úvod je zmrazil a pak se těžko dostávali do tempa. Postupem času ale opět získávali jistotu a ve třetí třetině dostali diváky do varu. Nejprve poslal do brány odraženou střelu Šmída Dlouhý a necelých dvanáct minut před koncem byl faulován Redenbach – trestné střílení. To liberecký útočník proměnil – 2:2.

Oba celky se ještě snažili o tříbodovou branku, ale postupem času převládla hra na jistotu. Ani v prodloužení už branka nepadla, a tak musely o vítězi rozhodnout nájezdy.

V nich se trefil jediný hráč, Marek Kvapil předvedl precizní bekhendovou kličku.

Bílí Tygři Liberec – Sparta Praha 3:2sn

Branky a asistence: 3:10 Kalina (Vrána), 4:38 Kudrna (Pavelka) – 44:33 Dlouhý (Vlach, Šmíd), 48:30 Redenbach, 65:00 Kvapil. Rozhodčí: Fraňo, Pražák – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7 500. Střely na branku: 33:24. Průběh utkání: 0:2, 2:2.

Tygři: Will (Janus) – Pyrochta, Derner, Kolmann, Šmíd (A), Maier, Jánošík (A) – Lakatoš, P. Jelínek (C), M. Kvapil – Bakoš, Bližňák, L. Krenželok – Ordoš, Redenbach, Jašek – A. Dlouhý, J. Stránský, J. Vlach.

Sparta: Aittokallio (J. Laco) – T. Pavelka, T. Voráček, Mikuš, Kalina, Ďaloga, Švrček – Řepík, P. Vrána (C), Klimek – Forman, J. Hlinka, Buchtele – Jarůšek, Černoch, Kudrna – Uher, Rousek, Kumstát (A).

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, extraliga, Sparta, AC Sparta Praha, Petr Nedvěd, Marek Kvapil, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Ludvík Bohumil Kašpar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři pod dohledem Nedvěda smazali náskok Sparty a v prodloužení přidali bod navíc  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.