Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tygři přehráli jistého vítěze základní části a stále mohou jít přímo do play off

Poprvé v sezóně se podařilo Bílým Tygrům přehrát plzeňské indiány. A povedlo se jim to náramně, když vyhráli 4:0. Stále tak živí naději na přímý postup do play off z šestého místa, které aktuálně drží Pardubice. Získat ho ale stále mohou čtyři týmy. Rozhodne se tak až v posledním kole, které Tygři hrají ve Vítkovicích.

Plzeň byla v Liberci horším týmem. Možná jí uškodilo, že už má jistotu vítězství po základní části, Liberec ale působil živějším dojmem a měl stoprocentní šance. Žádnou z nich ale neproměnil, a tak byl stav dlouho bezbrankový.

Až v předposlední minutě druhé třetiny se po skvělém forčekinku Redenbacha dostal k puku Ordoš, který jen lehce přiťukl Bakošovi, a ten se letos v podobných situacích nemýlí – 1:0.

První gól odšpuntoval liberecké střelce, kteří ve třetí třetině přidali další tři branky a dovedli zápas v poklidu ke třem bodům.

Závěr extraligy tak bude ještě velmi napínavý. Jisté je, že do předkola jde Sparta. Pardubice, Liberec, Olomouc i Zlín ale v 51. kole vyhráli a všichni mají šanci na přímý postup ze šestého místa. Rozhodne se tak v neděli, kdy se Liberec buď dozví soupeře pro čtvrtfinále play off, nebo pro předkolo.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 4:0

Branky a nahrávky: 39. Bakoš (Ordoš, Redenbach), 49. Redenbach (Ševc, L. Krenželok), 54. Derner (Jánošík, Bakoš), 57. Ordoš (Filippi, Bulíř). Rozhodčí: Lacina, Úlehla – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Střely na branku: 25:26. Diváci: 5 353. Třetiny: 0:0, 1:0, 3:0

Bílí Tygři Liberec: Will – Pyrochta, Ševc, Maier, Šmíd, Jánošík, Derner – Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok – Bulíř, Redenbach, M. Kvapil – Bakoš, Filippi, Ordoš – J. Vlach, Bližňák, Lakatoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
HC Škoda Plzeň: Král – P. Kadlec, Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, L. Kaňák – Indrák, Kratěna, D. Kindl – Schleiss, Mertl, Kantner – M. Chalupa, Kracík, Stach – Hollweg, Kodýtek, Vracovský.Trenéři: Straka, Vlasák, Čihák a Hanzlík.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, extraliga, Plzeň, Bílí Tygři Liberec, HC Dynamo Pardubice, HC Vítkovice Ridera, HC Škoda Plzeň, HC Sparta Praha, PSG Zlín, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři přehráli jistého vítěze základní části a stále mohou jít přímo do play off  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.