Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Liberečtí hokejisté mohou postoupit do semifinále. Dopolední zápas v televizi nebude

Dopravní komplikace, přestavba arény, zápas jen na webu. Šesté čtvrtfinále hokejového play off domácí extraligy mezi Libercem a Hradcem přináší řadu výjimečných situací. Úvodní buly totiž rozhodčí vhodí už v 11 hodin dopoledne. A diváci, kteří by chtěli zápas sledovat na televizních obrazovkách, mají smůlu, Česká televize vysílá biatlonový Světový pohár, který se jede bez české účasti.

Hokejoví fanoušci se tak musí spolehnout na přenos na webu televize, záznam utkání pak ČT odvysílá od 16 hodin.

Hokejisté Liberce mají dnes první šanci zajistit si postup do semifinále play off extraligy. Ve čtvrtfinále dokázali proti Hradci Králové otočit sérii ze stavu 0:2 na 3:2 a jsou krok od třetí semifinálové účasti za sebou. Východočeši, kteří po základní části skončili na druhém místě a jsou papírovými favority série, však věří, že počtvrté za sebou s Tygry neprohrají.

Nezvyklý čas utkání je kvůli galavečeru bojovníků Night of Warriors a klubům se nepodařilo termínovou kolizi vyřešit jinak než posunutím začátku utkání na dopoledne.

Další komplikací je také fakt, že hlavní parkoviště u haly je uzavřené, konají se na něm Liberecké Všeho Trhy, fanoušci hokeje by tak k aréně měli vyrazit pěšky nebo hromadnou dopravou.

Šestý zápas play off se bude hrát až do rozhodující branky, nemohou jej ukončit samostatné nájezdy. Duel se tak může protáhnout a pořadatelé by se dostali do problémů s přípravou další akce. „Potřebujeme, aby utkání skončilo nejdéle v 15:30," konstatoval ředitel sportovního areálu Lukáš Přinda. Večer bojovníků má začít v 18:00.

Přestavbu arény ale v hale trénovali už v pátek večer a mělo by se vše stihnout.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, extraliga, playoff, Mountfield, televize, Night of Warriors, hokej, Česká televize, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, semifinále, Robert Záruba, Lukáš Přinda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí hokejisté mohou postoupit do semifinále. Dopolední zápas v televizi nebude  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.