Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Trenér Pešán zůstává. Bílí Tygři s ním mohou počítat i v příští sezoně

Začalo se o tom mluvit ihned po skončení čtvrtfinálové série mezi Libercem a Hradcem Králové. Zůstane trenér Filip Pešán? Nebo se vydá na zahraniční angažmá do zámoří nebo KHL? Nyní je jasno, úspěšný trenér minimálně ještě příští sezonu zůstane v Liberci, vybrat si ale bude muset nového asistenta.

„Bude mít k sobě někoho nového místo Karla Mlejnka, ale více zatím nemůžeme s ohledem na stávající platné smlouvy prozradit," řekl mluvčí klubu Martin Kadlec.

Pešán se podle svých slov nyní musí zaměřit na stavbu kádru pro příští sezonu, mnoha hráčů skončily smlouvy, ať už jde o kapitána Ševce, Bakoše nebo Redenbacha, Filippiho a další.

Ambiciózní kouč ušel dlouhou cestu od doby, kdy dostal v sezoně 2008/09 ve 30 letech důvěru vést Liberec. Tehdy byl nejmladším koučem v historii soutěže, pak zastával funkci asistenta, jako hlavní trenér znovu povýšil v ročníku 2012/13, ale byl odvolán. Od konce ledna 2015 už znovu vládne střídačce Bílých Tygrů a sbírá úspěchy.

S Libercem dosáhl v roce 2016 na první titul v klubové historii, loni ho na cestě za obhajobou zastavila až ve finále Kometa Brno. I tak Pešán získal druhým rokem za sebou ocenění pro nejlepšího trenéra extraligy. Letos dělila tým přes nepříliš povedenou základní část po úspěšně zvládnutém předkole jediná výhra od postupu do semifinále, dál šel ale po výsledku 4:3 na zápasy Hradec Králové. Semifinále si Severočeši zahráli v Lize mistrů.

Tygři v reprezentaci

Mladíci Pyrochta s Ordošem se předvedou na kempu před MS

Reprezentační trenér Josef Jandač na kemp před mistrovstvím světa pozval i dvojici Tygrů Jan Ordoš a Filip Pyrochta. Oba mladí hráči se tak poprvé představí v reprezentačním dresu. „Jsem za nominaci hrozně rád, hrát za nároďák je pro mě zase něco nového. Moc jsem to nečekal, ale najednou mi volal trenér Jandač, že se mám hlásit na srazu. Vážím si toho,“ řekl Filip Pyrochta. Také Jan Ordoš si pozvánky váží. A ani se prý nebál, že jde o žert spoluhráčů. „Po hlasu jsem ho poznal. Leda by to byl nějaký dobrý imitátor,“ řekl se smíchem. Naopak Ladislav Šmíd se z reprezentace omluvil. Opět ho trápí krční páteř, kvůli které vynechal celou minulou sezonu a i letošní playoff dohrával na kapačkách.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec | Zdroj ČTK

Štítky Filip Pešán, Bílí Tygři, smlouva, Bílí Tygři Liberec, trenér, Mountfield Hradec Králové, Kontinentální hokejová liga, Filip Pyrochta, Jan Ordoš, Josef Jandač, Martin Kadlec, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Pešán zůstává. Bílí Tygři s ním mohou počítat i v příští sezoně  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.