Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Nepovedený vstup do sezóny. Tygři v Plzni prohráli o čtyři branky

Na tenhle zápas budou chtít Bílí Tygři velmi rychle zapomenout. Na ledě Plzně totiž prohráli čtyřgólovým rozdílem, navíc nevstřelili ani gól. Už v neděli ale hostí Pardubice a podle vyjádření klubu by mohlo být dokonce vyprodáno. Liberečtí hokejisté tak dostanou dobrou šanci na reparát.

Tygři prožili přímo hororový start. Po deseti vteřinách dostal dvou minutový trest brankář Will a po minutě také Šmíd – oba za vyhození puku mimo hřiště. A Plzeň touto nabídkou nepohrdla, Němec se trefil na 1:0. V páté minutě bylo ještě hůře, plzeňští jeli dva na jednoho a rychlý brejk uklidil do sítě Kindl.

Plzeň byla nahoře a hrála v pohodě, domácí obrali hostující beky o kotouč a Kracík se v polovině dvanácté minutě krásně trefil – 3:0.

Zápas si pak plzeňští hlídali, navíc v 52. minutě druhým gólem pečetil jasné vítězství domácích Kindl.

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Plzně) „Hosté nám usnadnili začátek utkání dvěma vyloučeními. Přesilovku se nám podařilo využít a prvních zhruba patnácti minut jsme dominovali. Pak už byl zápas víceméně vyrovnaný. Jsme rádi, že jsme utkání uhájili s čistým kontem. Na úspěšný start v Lize mistrů jsme navázali dobře také v extralize. Jsem rád, že jsme proti tak silnému týmu urvali tři body.“

Filip Pešán (trenér Liberce) „Přijeli jsme tady s plánem, který se nám kvůli nedisciplinovanosti zhroutil už v první minutě. Vlastní vinou jsme se dostali do tří a inkasovali jsme v oslabení, což určilo ráz první poloviny zápasu. Plzeň byla v laufu a my jsme tempo vůbec nestíhali. Pak už byl duel víceméně vyrovnaný, ale domácí těžili z náskoku. Hráli jsme moc složitý hokej, který do začátku sezony nepatří.“

Škoda Plzeň – Bílí Tygři 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. V. Němec (Gulaš, Kratěna), 5. D. Kindl (V. Němec), 12. Kracík (Čerešňák), 52. D. Kindl (Gulaš, J. Kindl). Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 27:23. Diváci: 6 777.

HC Škoda Plzeň: Frodl – J. Kindl, Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Nedorost, Novotný, Gulaš – Stach, Kratěna, Indrák – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.
Bílí Tygři Liberec: Will – Derner, Stříteský, Šmíd, Doherty, Ševc, Havlín, T. Hanousek – Ordoš, P. Jelínek, Bulíř – M. Kvapil, L. Hudáček, Lenc – Lakatoš, Redenbach, Valský – L. Krenželok, J. Vlach, Teplý. Trenéři: Pešán a Augusta.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, hokej, extraliga, Plzeň, FC Viktoria Plzeň, Bílí Tygři Liberec, FK Pardubice, Němci, Jiří Hanzlík, Filip Pešán, Liga mistrů UEFA, FC Slovan Liberec, Škoda, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepovedený vstup do sezóny. Tygři v Plzni prohráli o čtyři branky  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.