Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberec dotáhl třígólovou ztrátu proti Olomouci, v prodloužení rozhodl Šmíd

Dlouho to vypadalo, že tentokrát to nebude dobrý den Bílých Tygrů. S Olomoucí prohrávali v polovině utkání už 0:3. Jenže k velkému obratu zavelel Michal Bulíř, který před koncem stihl i vyrovnat. Druhý bod pak Tygrům v prodloužení přinesl obránce Ladislav Šmíd.

Oba týmy si poprvé vyzkoušeli, jaké je to hrát dvě utkání ve dvou dnech. A lépe se se situací vypořádala Olomouc. Nejprve v 17. minutě přehodil Schwarze Nahodil a ve 26. minutě bylo ještě hůř, hosté ve vlastním oslabení ujeli tři na jednoho a Irgl se trefil pod břevno – 0:2. A polovině zápasu už to bylo 0:3, když skóroval Tomeček.

Liberec se pak trápil, vysvobození přinesla až branka Bulíře, který jen nastavil hokejku na krásnou přihrávku Kvapila. Tygři pak měli několik přesilovek a v ní i možnosti, góly ale stříleli až poté, co hráli sami ve čtyřech. V 56. minutě snížil nadvakrát Valský a o třiadvacet vteřin později vyrovnal Bulíř.

Zápas pak šel do prodloužení. V něm po minutě a 40 vteřinách zápas ukončil domácí Šmíd.

Bílí Tygři – HC Olomouc 4:3pp (0:1, 1:2, 2:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 35. Bulíř (M. Kvapil), 56. Valský, 56. Bulíř, 62. Šmíd (M. Kvapil) – 18. Nahodil (Skladaný), 26. Irgl, 30. V. Tomeček (Ondrušek). Rozhodčí: Hribik, Kika – Lučan, Zavřel. Vyloučení: 3:6, navíc Holec (Olomouc) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 2:1. Střely na branku: 32:33. Diváci: 4852.

Bílí Tygři Liberec: Schwarz (od 26. Will) – Doherty, Šmíd, Havlín, Ševc, T. Hanousek, Kolmann – Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Lenc, Bulíř, M. Kvapil – Valský, Redenbach, L. Hudáček – Teplý, Lakatoš, M. Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.
HC Olomouc: Lukáš – Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Švrček, Jaroměřský, Dujsík – V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek – Irgl, Kolouch, Burian – Skladaný, Nahodil, Strapáč – Holec, Mráz, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, hokej, extraliga, Olomouc, HC Olomouc, Bílí Tygři Liberec, Ladislav Šmíd, Michal Bulíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec dotáhl třígólovou ztrátu proti Olomouci, v prodloužení rozhodl Šmíd  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.