Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Extraligový šlágr pro Liberec. V Třinci Tygři nastříleli pět branek

Souboj prvního s druhým ve 43. kole hokejové extraligy měl nakonec jednoznačného vítěze, když Tygři v Třinci vyhráli 5:2. Ale tak jedoznačné to nebylo, Třinec sice celý zápas dotahoval, jeho odpor ale hosté zlomili až v poslední třetině.

Ráz utkání určila už druhá minuta. Krenželok dorážel za Hrubce, rozhodčí pak ještě zkoumali, zda puk přešel čáru, ale gól platil - 0:1. Na začátku 17. minuty to bylo o dvě branky, když skóroval Jelínek.

Ve druhé třetině se povedlo domácím snížit na 1:2 a měli i další šance. Jenže v polovině zápasu se sám před Hrubcem objevil Ordoš a opět zvýšil na rozdíl dvou branek.

I dál se hrál svižný hokej se šancemi na obou stranách. Další góly ale padaly až ve třetí třetině, a to do sítě domácích. Nejprve Vlach a po něm druhým gólem Ordoš zvýšili vedení až na 5:1. Třinec pak ještě v přesilovce snížil na 2:5, to už ale bylo vše.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Gernát (Svačina), 56. Hrňa (Martin Růžička, Roth) – 2. L. Krenželok (P. Jelínek, Ševc), 17. P. Jelínek (Stříteský, L. Krenželok), 32. Ordoš (Šmíd, L. Krenželok), 48. J. Vlach (M. Kvapil), 48. Ordoš (L. Krenželok, T. Hanousek). Rozhodčí: Hodek, Kubičík – Kis, Rampír. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Střely na branku: 25:27. Diváci: 4 993.

HC Oceláři Třinec: Hrubec (48. Kantor) – Roth, M. Doudera, M. Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš – Martin Růžička, P. Vrána, Werek – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, Polanský, M. Kovařčík – Svačina, Novotný, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Raszka a Zadina.
Bílí Tygři Liberec: Will – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc, Kolmann – Lenc, Redenbach, Birner – Valský, L. Hudáček, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Lakatoš, J. Vlach, M. Zachar. Trenéři: Pešán a P. Augusta.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, Třinec, HC Oceláři Třinec, FC Slovan Liberec, Extraliga ledního hokeje, Martin Růžička

Extraligový šlágr pro Liberec. V Třinci Tygři nastříleli pět branek  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.