Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Je to doma! A co že Tygři to Spartě nenandali? Prezidentský pohár získali

Do dnešního boje se pustily liberecké šelmy s vervou a hned v první třetině poslali puk do brány. Jenže i Sparta skvěle zabojovala a nakonec utkání vyhrála s výsledkem 5:2. Základní část ale přesto Tygři ovládli a krásnou trofej si vezou do Liberce.

Hokejisté Liberce vyhráli i přes dnešní porážku potřetí za poslední čtyři extraligové sezony Prezidentský pohár za prvenství v základní části. Druhý Třinec ztrácel jen dva body, ale prohrál v Mladé Boleslavi 0:4. Třetí skončila o další bod zpět Plzeň. „I přes porážku 2:5 na ledě pražské Sparty získáváme Prezidentský pohár za vítězství v základní části. Děkujeme všem, kteří za námi vážili cestu nebo nám drželi pěsti na dálku,“ uvedli Bílí Tygři na svém facebookovém profilu. K Tygrům se nyní valí desítky gratulací.

Předkolo play off si zahrají vedle již jistých účastníků Vítkovic a Mladé Boleslavi také Zlín a Sparta. Jedenáctý Litvínov potřeboval k naději tříbodovou výhru v Ostravě, ale na ledě Vítkovic přes úvodní gól podlehl vysoko 1:5. Zlín i Sparta navíc své vystoupení zvládly.

V sériích předkola play off na sebe narazí Vítkovice se Spartou a Mladá Boleslav se Zlínem. Již jistými dvojicemi pro čtvrtfinále jsou Plzeň - Olomouc a Hradec Králové - Brno.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 19. J. Hlinka (Roberts Bukarts, Kudrna), 26. J. Hlinka, 42. Kudrna (Pech), 43. Blain (Beran), 60. Pech – 10. M. Kvapil (Šmíd, Filippi), 43. Derner (Kolmann). Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Frodl, Komárek. Diváci: 11 202.

HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček (C), T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Voráček – Jarůšek, Pech (A), Kudrna – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Smejkal, Sill, Černoch – Beran, Klíma, Rousek.

Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Havlín – Birner, L. Hudáček, Ordoš – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Valský – Lakatoš.

Autoři | Foto Bílí Tygří Liberec, Jiří Princ

Štítky hokej, Bílí Tygři, prezidentský pohár, vítězství, Sparta, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, HC Vítkovice Ridera, BK Mladá Boleslav, PSG Zlín, HC Škoda Plzeň, tygr, Roberts Bukarts, HC Oceláři Třinec, HC Verva Litvínov

VIDEO: Je to doma! A co že Tygři to Spartě nenandali? Prezidentský pohár získali  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.