Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chceme vyhrát první zápas, říká o blížícím se play off kouč tygrů Filip Pešán

Hokejisté Liberce vyhráli potřetí za poslední čtyři roky základní část extraligy a získali Prezidentský pohár, podle trenéra Filipa Pešána ale hlavním favoritem nadcházejícího play off nejsou. Ambiciózní kouč ale nezastírá, že Bílí Tygři chtějí uspět a získat druhý titul v klubové historii.

„Jestli jsme favoriti nebo ne, nás nezajímá. Chceme vyhrát první zápas, což je ve středu. Respektujeme, že jsme vyhráli Prezidentský pohár, což je pro naši organizaci super. Na druhou stranu ale víme, že začíná nová soutěž, a my chceme být připraveni," řekl Filip Pešán novinářům na neformálním setkání ve Frýdlantu v Čechách, kde se tým v těchto dnech na play off chystá.

Liberec se pod Pešánovým vedením zařadil mezi dlouhodobě nejúspěšnější kluby extraligy, v aktuální sezoně ale nedominoval jako v minulosti. I proto se Severočeši nepovažují za výrazného favorita.

Čtvrtfinále proti Boleslavi nebo Zlínu

V pátek večer se Bílým Tygrům zúžil výběr týmů, se kterými se mohou utkat ve čtvrtfinále. Sparta vypadla s Vítkovicemi a je jasné, že liberečtí hokejisté se utkají s vítězem série hrané mezi Mladou Boleslaví a Zlínem. Aktuální stav je 2:2, rozhone se v pátém duelu v neděli v Mladé Boleslavi.

„V době, kdy jsme vyhráli základní část a měli jsme 118 bodů, tak role byla jiná," vypíchl Pešán ročník 2015/16, kdy Bílí Tygři nasbírali v první části sezony o osm bodů více než druhá Sparta a na třetí Hradec Králové měli k dobru 30 bodů.

„Teď jsme základní část vyhráli s malým náskokem a dokonce nám v závěru musela pomoct Mladá Boleslav. Role není taková. Rozhodně nevstupujeme do play off jako jediný favorit. Vstupujeme do něj jako tým, který má rozhodně nejvyšší ambice, ale je nás tam více," řekl Pešán, podle kterého mohou titul vyhrát prakticky všichni účastníci play off.

Liberec se ve čtvrtfinále utká s jedním z týmů, které postoupí z předkola. Zda to bude Zlín, Mladá Boleslav, nebo Sparta, je Pešánovi jedno. „Nevybíráme si. Teď se na soustředění zaměřujeme na sebe, abychom byli připraveni na play off, a až budeme vědět, kdo nám připadne jako soupeř, tak se začneme připravovat na něj. Doufám, že budeme připraveni," uvedl jedenačtyřicetiletý kouč.

Liberečtí hokejisté se budou muset vyrovnat s nezvykle dlouhou pauzou. Poslední zápas základní části a první duel play off dělí téměř dva týdny. „Dvakrát jsme v minulosti vyhráli základní část a dvakrát jsme přes první kolo postoupili. Ani jednou to nebylo lehké, takže víme, že pauza není ideální. Dvakrát jsme se s tím ale dokázali vyrovnat. Doufám, že máme zkušenosti a víme, jak naložit s prvními zápasy po pauze," dodal Pešán.

Před třemi lety Liberec na začátku play off doma dvakrát porazil Chomutov, před dvěma roky byl stejně úspěšný proti Plzni.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky hokej, extraliga, play off, Liberec, Pešán, Bílí Tygři, Filip Pešán, Bílí Tygři Liberec, hokejista, BK Mladá Boleslav, PSG Zlín, HC Sparta Praha, čtvrtfinále, Česko, HC Vítkovice Ridera, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme vyhrát první zápas, říká o blížícím se play off kouč tygrů Filip Pešán  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.