Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec se přebarví na bílo. Tygři doma v play off přivítají rivala z Mladé Boleslavi

Do čtvrtfinále hokejové extraligy se dnes zapojí i liberečtí Bílí Tygři. Vítěz základní části přivítá rivala z Mladé Boleslavi. Duely mezi oběma týmy slibují atraktivní a také vyhecovanou podívanou. Liberecká aréna se opět po roce oblékne do bílého.

Liberečtí hokejisté měli po skončení základní části velmi dlouho přestávku, bez zápasu byli téměř dva týdny. Připravovali se na starém zimáku ve Frýdlantě, kde tužili kolektiv. Až v neděli se dozvěděli soupeře do čtvrtfinále, kterým se nakonec stala Mladá Boleslav.

„Já už to říkal před sezónou, že se mi náš kádr velmi líbí. Cítím v kabině vnitřní sílu týmu. Musím říct, že parta je tady opravdu skvělá. Doufám, že to bude další aspekt, který nám pomůže přiblížit se k našemu cíli.” Kapitán Ladislav Šmíd

Tygři po roční pauze vyhráli základní část extraligy, ve čtvrtfinále tak budou papírovými favority. S Mladou Boleslaví se jim navíc poměrně daří, v letošní sezóně třikrát vyhráli a jednou prohráli.

Soupeř z Boleslavi měl postup složitější. Dlouho to vypadalo, že bude hrát play out, jenže pak přišel nový trenér Hořava a jeho tým se zvedl. Boleslavští nakonec postoupili do předkola, ve kterém v pěti zápasech vyřadili Zlín.

První dvě utkání odehraje Liberec v domácím prostředí. Oba týmy se spolu v play off utkaly pouze jednou. V mistrovské sezóně Liberec Boleslav vyřadil 4:0 na zápasy.

Obě první čtvrtfinále mají úvodní buly v 19 hodin.

„Chceme vyhrát první zápas, který je ve středu. Jestli jsme favoriti, nebo ne nás nezajímá. Respektujeme to, že jsme vyhráli Prezidentský pohár, což je pro naši organizaci super. Na druhou stranu víme, že začíná nová soutěž a my chceme být připraveni.” Trenér Filip Pešán.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, play off, Mladá Boleslav, BK Mladá Boleslav, čtvrtfinále, Extraliga ledního hokeje, Ladislav Šmíd, PSG Zlín, Frýdlant, Filip Pešán

Liberec se přebarví na bílo. Tygři doma v play off přivítají rivala z Mladé Boleslavi  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.