Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Možná jsme byli v zakončení lehkovážní, řekl po prohře v Boleslavi Michal Birner

Zkušený forvard Michal Birner hodnotil zápas s Boleslaví. Prohru hodil hned za hlavu a soustředí se na druhý venkovní zápas. Vrátil se také ke kurióznímu vlastnímu gólu při power play.

O první prohře v play off

„Je to škoda, šancí jsme měli dost, mohli jsme vyhrát. Možná jsme byli v zakončení lehkovážní nebo až moc sebevědomí, těžko říct. Vyměnili brankáře a nový gólman jim zachytal opravdu dobře, dost věcí chytil, ten zápas mu sedl. Nic se ovšem neděje. Víme, že jsme neměli náš nejlepší zápas, a přesto jsme si vytvořili mnoho šancí. Je to play-off. K postupu potřebuje tým vyhrát čtyři utkání. Věřím, že to budeme my.”

O nervózním závěru

„K play-off to zkrátka patří, takové věci se dějí. Když to vezmu z osobního hlediska, tak mě už ten dnešní zápas s prominutím ani nezajímá, chci se hlavně připravit na zítřek. Chceme na tom být lépe, abychom urvali to vítězství, pro které jsme sem jeli.”

O vlastním gólu v závěru

„Bylo to takové malé nedorozumění se Švíckem. Čekal jsem, že mi odskočí, ale nedohodli jsme se, málo jsme na sebe mluvili... Protihráč toho využil a bouchl mi do hokejky. Takové věci se v hokeji stávají, rozhodně mě to nemá šanci nikterak rozhodit. Je jedno, kolik prohraješ. Důležité je jenom to, že jsme tady dnes ztratili jeden bod v sérii. Hlavu si z toho gólu rozhodně nedělám. Naopak musím dát kredit Procházkovi. Dohrál situaci až do konce a šel po puku. Byl agresivní a zasloužil si to.”

O dalším zápase

„Náš cíl je vyhrát poslední zápas sezóny. Včera jsme všichni viděli Kometu, vyhrála sérii 4:0. Všichni by v play-off chtěli tímhle poměrem uspět a mít čas na odpočinek, ale co si budeme nalhávat, moc se to neděje. Týmy jsou vyrovnané, rozhodují detaily. Právě v těch byla dneska Boleslav lepší, stejně jako my v předchozích dvou zápasech. Ještě se podíváme na video, něco si k tomu řekneme. Na pondělí musíme být nachystaní mnohem lépe!”

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, play off, Mladá Boleslav, Michal Birner, FK Mladá Boleslav, playoff

Možná jsme byli v zakončení lehkovážní, řekl po prohře v Boleslavi Michal Birner  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.