Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Boleslav dala podnět na libereckého Vlacha. Ten za atak na Klepiše zaplatí deset procent platu

Ve čtvrtém čtvrtfinále vstřelil vítězný gól, v sérii už druhý. Jaroslav Vlach ale také bude potrestán za konflikt s Klepišem ve třetím utkání. Přijde o deset procent platu za úder pěstí do soupeřova obličeje. Podnět přišel z Boleslavi, disciplinárka také přihlédla k minulosti libereckého forvarda.

„Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč se potom, co byla jeho předchozí potyčka s protihráčem Jakubem Klepišem zřetelně ukončena, dopustil úderu pravou rukavicí, kterým zasáhl protihráče, nejevícího zájem v potyčce pokračovat, do obličeje,” zdůvodnila disciplinární komise.

Už byl trestán

Podle předsedy disciplinárky tak šlo o bitku. „Jaroslavu Vlachovi, který byl za podobný přestupek v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, uložil finanční pokutu ve výši 10 procent základní měsíční odměny.”

Disciplinární komise se zabývala také zákrokem beka Tomáše Havlína na Davida Šťastného, kterého trefil loktem. Liberecký obránce dostal v zápase dvě minuty a dál trestán nebude.

Řízení zastaveno

„Zákrok byl veden čelně na protihráče, kterého bylo možné podle Pravidel ledního hokeje atakovat. Hráč ho nevedl ve vysoké nájezdové rychlosti ani před střetem nenadskočil. Z dostupných záběrů navíc není zřejmé, že by hráč měl v době zákroku zdviženou paži, ani že by při střetu došlo k přímému zásahu hlavy či krku. S přihlédnutím k uvedeným skutečnostem předseda disciplinární komise ELH řízení s Tomášem Havlínem zastavil,“ vysvětlila komise.

Autoři | Foto BK Mladá Boleslav

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, play off, Mladá Boleslav, Jakub Klepiš, Jaroslav Vlach, BK Mladá Boleslav, disciplinární komise, Tomáš Havlín, David Šťastný

Boleslav dala podnět na libereckého Vlacha. Ten za atak na Klepiše zaplatí deset procent platu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.